ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Ν. Λευκωσίας: Αρνήθηκαν να δουν άρρωστο παιδάκι επειδή η μητέρα του δεν κρατούσε 10 ευρώ! Απίστευτη καταγγελία

Γ. Ν. Λευκωσίας: Αρνήθηκαν να δουν άρρωστο παιδάκι επειδή η μητέρα του δεν κρατούσε 10 ευρώ! Απίστευτη καταγγελία

Ξεπερνά τα όρια της λογικής η καταγγελία που δέχτηκε η ιστοσελίδα μας από νεαρή μητέρα, αφού για 10 ευρώ το παιδάκι της δεν έτυχε ιατρικής περίθαλψης, καθώς η λειτουργός στις εγγραφές ασθενών, τηρώντας το γράμμα του νόμου, ζητούσε επιτακτικά το αντίτιμο.

Γράφει ο Στέλιος Στυλιανού

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας Ν.Π το βράδυ του Σαββάτου (13/2) γύρω στις 19:30 επισκέφτηκε εσπευσμένα το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, καθώς το ανήλικο αγοράκι της ήταν άρρωστο. Η γυναίκα που είναι λήπτρια δημοσίου βοηθήματος και μπορεί να επισκέπτεται τις πρώτες βοήθειες ΔΩΡΕΑΝ δυστυχώς δεν εξυπηρετήθηκε από τους λειτουργούς του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, όπως μας ανέφερε λόγω της ξαφνικής ασθένειας του 3χρονου αγοριού της έφυγε από το σπίτι της χωρίς να έχει μαζί της ούτε την καφέ κάρτα νοσηλείας (λήπτες δημοσίου βοηθήματος) αλλά ούτε και μετρητά με αποτέλεσμα να αρνηθούν να εγγράψουν στις πρώτες βοήθειες το παιδάκι.

Όταν της είπα ότι είμαι λήπτης δημοσίου βοηθήματος και δεν έχω λεφτά μαζί μου, η απάντηση της ήταν: «Τι θέλεις να σου κάμω, εγώ το προχώρησα, θέλω 10 ευρώ για να σε γράψω» μας ανέφερε, εμφανέστατα ενοχλημένη από το ατυχές περιστατικό, καθώς επειδή δεν είχε μαζί της τα απαραίτητα έγγραφα, ούτε δελτίο ταυτότητας, το παιδί της δεν έτυχε ιατρικής φροντίδας.

Ευτυχώς για καλή της τύχη, αφού της έριξαν «πόρτα» στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έσπευσε άμεσα στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου προς τιμήν τους οι γιατροί, παραμέρισαν τα «γραφειοκρατικά» και εξέτασαν το 3χρονο αγοράκι.

Να τονίσουμε ότι ζητήσαμε και την θέση του Γ.Ν Λευκωσίας, λειτουργός του οποίου μας ζήτησε να στείλουμε γραπτή επιστολή, αλλιώς δεν μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση για το περιστατικό.

Τι δηλώνει ο Υπ. Υγείας στο ThemaOnline

Σε επικοινωνία μας με τον Υπουργό Υγείας, στα πλαίσια της διερεύνησης της καταγγελίας,  μας αναφέρθηκε ότι αυτή είναι μια πάγια τακτική που ακολουθείται στα δημόσια νοσηλευτήρια αλλά φαίνεται ότι δημιουργεί προβλήματα.

Συγκεκριμένα ο κ. Παμπορίδης μας είπε ότι είναι πολλοί αυτοί που προβάλλουν ως δικαιολογία ότι είναι οι λήπτες δημοσίου βοηθήματος, ώστε να εξεταστούν δωρεάν και γενικά επικρατεί μια δυσπιστία ως προς το αν λένε την αλήθεια.

Παραδέχτηκε όμως ότι το όλο θέμα που προέκυψε τόσο με την νεαρή μητέρα όσο και άλλα θα πρέπει να εξεταστούν ώστε να παρέχεται στους ασθενείς η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς η γραφειοκρατία να μπαίνει εμπόδιο.

Δεσμεύτηκε παράλληλα ότι θα εξετάσει την καταγγελία για το 3χρονο αγοράκι που νόσησε και για 10 ευρώ κινδύνεψε να υποτροπιάσει 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top