ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Είπαν σε μαθητή με μαθησιακές δυσκολίες να πάει να γίνει βοσκός

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Είπαν σε μαθητή με μαθησιακές δυσκολίες να πάει να γίνει βοσκός

Απίστευτη καταγγελία μητέρας 13χρονου μαθητή με μαθησιακές δυσκολίες.

Ακόμη μια καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας από το χώρο της παιδείας και αφορά το θέμα της συμπεριφοράς ορισμένων εκπαιδευτικών μας.

Στα χέρια του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Κάδη, βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες επιστολή Κύπριας μάνας που περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια και το παιδί της σε σχολειό της Επαρχίας Λευκωσίας.

Το 13χρονο είναι παιδί με μαθησιακές δυσκολίες, καθώς παρουσιάζει ελλειμματική προσοχή, υπερκινητικότητα και αδυναμία συγκέντρωσης.

Όπως δημοσιεύει τη Τρίτη (16/02) η εφημερίδα «Πολίτης», η μητέρα εξιστορεί μέσα από την επιστολή της, τι αντιμετωπίζει ο 13χρονος γιος της στο σχολειό και κυρίως από τους εκπαιδευτικούς του.

Η μητέρα του 13χρονου υποστηρίζει ότι εκπαιδευτικός που κάνει μάθημα στο παιδί της, την ώρα του μαθήματος του είπε «να πάει να γίνει βοσκός αν δεν θέλει να μάθει γράμματα».

Μάλιστα μέσω της επιστολή τίθενται διάφορα ζητήματα που αφορούν κυρίως στο κατά πόσο οι εκπαιδευτικοί μας είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

Το κερασάκι στην τούρτα

Πέρα όμως από το ζήτημα των εκπαιδευτικών, η μητέρα καταγγείλει  ότι το παιδί της τιμωρήθηκε με αποβολή επειδή πήγε στο σχολειό με μαύρη ξεθωριασμένη ζακέτα, σκισμένα παπούτσια αλλά και με άπλυτο παντελόνι. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο βοηθός διευθυντής είπε σε συνάδελφο του «κοιτά παράδειγμα για μαθητή». Ο 13χρονος τιμωρήθηκε για την ενδυμασία του με μια ημέρα αποβολή.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι δυο. Πρώτον στο κατά πόσο οι εκπαιδευτικοί μας έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση για να αντιμετωπίσουν περιστατικά μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και δεύτερο, κατά πόσο είναι σωστό ένας μαθητής να τιμωρείται για την σχολική του ενδυμασία όταν οι γονείς του είναι αντιμέτωποι με οικονομικές δυσκολίες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top