ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι εννοούσε ο Δημήτρης Χριστόφιας με την δήλωση: «Παρόλη την επίθεση που δεχτήκαμε εμείς τότε, εμείς δεν θα τηρήσουμε την ίδια αρνητική στάση».

Τι εννοούσε ο Δημήτρης Χριστόφιας με την δήλωση: «Παρόλη την επίθεση που δεχτήκαμε εμείς τότε, εμείς δεν θα τηρήσουμε την ίδια αρνητική στάση».

Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, μίλησε στην κηδεία των οστών του Κωστάκη Χριστοφόρου στέλνοντας το δικό του μήνυμα στον Μουσταφά Ακιντζί.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Ο Δημήτρης Χριστόφιας αναφερόμενος στον κ. Ακιντζί είπε:  «Εάν όντως ο κ. Ακιντζί επιθυμεί όπως δηλώνει να λύσει το Κυπριακό θα πρέπει να τερματίσει τις στρεψοδικίες, όπως για παράδειγμα τις πλειοψηφίες πληθυσμού και γης, μη επιστροφή της Μόρφου κ.α. και να προχωρήσει μπροστά αποδεχόμενος τις αναγκαίες εδαφικές αναπροσαρμογές οι οποίες θα βοηθήσουν τα μάλα στην ικανοποιητική επίλυση του καυτού ζητήματος του περιουσιακού».

Αξίζει να σημειωθεί πως το κομμάτι αυτό των δηλώσεων του, είχε μεταδοθεί σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Στην συνέχεια όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» δήλωσε πως:

«Παρόλη την επίθεση που δεχτήκαμε εμείς τότε, εμείς δεν θα τηρήσουμε την ίδια αρνητική στάση. Ευχόμαστε ο Πρόεδρος και ο κύριος  Ακιτζί να καταλήξουν σε λύση στηριγμένη σε αρχές και θα έχουν τη στήριξή μας. Αν ο πρόεδρος καταλήξει σε λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας υπό τις συνθήκες δίκαιη και βιώσιμη, να γνωρίζει ότι θα δεχθεί τη μήνη όχι μόνο δυνάμεων του κέντρου που τον αντιπολιτεύονται γιατί τάσσονται ενάντια στη λύση ομοσπονδίας, αλλά και δυνάμεων της ακροδεξιάς και της δεξιάς».

Επικοινωνώντας με κορυφαίο στέλεχος του ΑΚΕΛ, μας ξεκαθάρισε ότι η αναφορά του κ. Χριστόφια: «Παρόλη την επίθεση που δεχτήκαμε εμείς τότε, εμείς δεν θα τηρήσουμε την ίδια αρνητική στάση»  δεν είχε να κάνει με την περίοδο 2004, αλλά με την πενταετία 2008 – 2013, όταν το ΑΚΕΛ ως κυβερνών κόμμα, δεχόταν τα πυρά όλων των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΗΣΥ στο Κυπριακό. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top