ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - Ανώτερος Λειτουργός: «Πρόεδρε με πληρώνετε 5 χιλιάδες ευρώ για να μην κάνω τίποτε»

ΚΥΠΡΟΣ - Ανώτερος Λειτουργός: «Πρόεδρε με πληρώνετε 5 χιλιάδες ευρώ για να μην κάνω τίποτε»

Συμβαίνει και αυτό στην Κύπρο. Πληρώνουμε Ανώτερο Λειτουργό άλλα δεν του έχουμε αναθέσει καμία εργασία

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» τη Τρίτη (01/03), o Ανώτερος λειτουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μάριος Δρουσιώτης, εδώ και ένα χρόνο μετακινήθηκε από την Υπηρεσία που βρίσκονταν και ανέλαβε ως προϊστάμενος του Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ) Κύπρου, όμως μέχρι σήμερα δεν του έχει ανατεθεί καμία εργασία.

Ο ίδιος με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρει πως ούτε ένας υπηρεσιακός φάκελος δεν του έχει σταλεί για χειρισμό, αλλά ούτε και του έχει ανατεθεί η οποιαδήποτε εργασία.

Μάλιστα σημειώνει πως η εργοδότηση του, κοστίζει στο κράτος €5.000 τον μήνα, αφού κατέχει κλίμακα Α13+2.  Ο ίδιος επισημαίνει πως «αυτό αποτελεί τη χείριστη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, καθ' ότι γίνεται εσκεμμένα και κατ' εξακολούθηση, αδιαφορώντας για τις οικονομικές και άλλες συνέπειες».

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ανώτερος λειτουργός στο Υπουργείο Εμπορίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κατά τη γνώμη μου, το Κράτος θα εξοικονομούσε οικονομικούς πόρους αν μου ζητούσε να παραμείνω σπίτι μου και να μου έστελλε τον μισθό μου, καθ' ότι δεν θα επωμιζόταν τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου μου. Ένας υπάλληλος να θέλει να εργαστεί και παράνομα να τον εμποδίζουν».

Η επιστολή του Μάριου Δρουσιώτη έχει σταλθεί τόσο στον Γενικό Ελεγκτή, στον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, στον υπουργό Ενέργειας, και στον Γενικό Εισαγγελέα καταγγέλλοντας διασπάθιση δημοσίου χρήματος, από τη στιγμή που κάθεται και πληρώνεται χωρίς ουσιαστικά να παράγει έργο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top