ΕΛΛΑΔΑ

Φτάνει η οικονομική βοήθεια για το προσφυγικό στην Ελλάδα - Θα αποφασιστεί το μέγεθος

Φτάνει η οικονομική βοήθεια για το προσφυγικό στην Ελλάδα - Θα αποφασιστεί το μέγεθος

Την Τετάρτη (02/03) αποφασίζει το κολέγιο των επιτρόπων, την νομική φόρμουλα με την οποία θα δοθεί στην Ελλάδα αθρόα οικονομική βοήθεια για τις ανάγκες που έχουν προκύψει από το προσφυγικό - μεταναστευτικό θέμα.

Την κεντρική εποπτεία του εγχειρήματος έχει αναλάβει ο αρμόδιος για την αναπτυξιακή βοήθεια επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος διαθέτει εξαιρετική εμπειρία στην διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων, όχι μόνο στις χώρες της Αφρικής, αλλά και στην ίδια τη Συρία, με μεγάλη επιτυχία.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας σε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εξήγησε ότι με το πλάνο “ΕU ECHO”, η ΕΕ θα μπορεί να δρα στο εσωτερικό, όπως και στο εξωτερικό, ενώ επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει λύση στο προσφυγικό χωρίς την Ελλάδα» και πως «η έλλειψη προετοιμασίας (των ελληνικών αρχών) τους πρώτους 4-5 μήνες της στέρησε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα της πρώτης γραμμής».

Το εύρος του ποσού αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το ΚΥΠΕ πληροφορήθηκε πως θα αφορά δύο χρόνια και κυμαίνεται από τα 750 εκατομμύρια ως τα 2 δις ευρώ.

Την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες, αλλά και στις πρωτεύουσες της Βαλκανικής εντείνεται ο μαραθώνιος για συνεννόηση των κρατών μελών πριν από την κρίσιμη Σύνοδο της Δευτέρας (07/03) με την Τουρκία.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ.Τουσκ, μάλιστα, θα έχει τελικά συναντήσεις όχι μόνο με τις ηγεσίες των χωρών της Βαλκανικής και της Ελλάδας, αλλά θα συναντηθεί με τον Αχμέτ Νταβούτογλου  και τον Ταγίπ Ερντογάν - τον οποίο έχει να δει από τη Σύνοδο της Αντάλιας, όπου σύμφωνα με τις διαρροές των πρακτικών οι δύο πλευρές δεν προσήλθαν με τις καλύτερες διαθέσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top