Άνοδος για την τιμή του πετρελαίου εν αναμονή της συνάντησης στη Ρωσία για μείωση της παραγωγής

Άνοδος για την τιμή του πετρελαίου εν αναμονή της συνάντησης στη Ρωσία για μείωση της παραγωγής

Οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν την Παρασκευή στην Ασία μετά τη δήλωση της Νιγηρίας ότι οι βασικές πετρελαιοπαραγωγικές χώρες θα συναντηθούν στη Ρωσία τον τρέχον μήνα για να συζητήσουν τη μείωση της παραγωγής "μαύρου χρυσού".

Η σημερινή αύξηση ακολουθεί μια εβδομάδα κερδών για το αργό πετρέλαιο, η τιμή του οποίου είχε υποχωρήσει τον Ιανουάριο σε χαμηλό 13 ετών, κάτω από $30 το βαρέλι, λόγω της υπερπαραγωγής και της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο υπουργός Πετρελαίου της Νιγηρίας Emmanuel Ibe Kachikwu δήλωσε την Πέμπτη ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου και προέβλεψε πως θα υπάρξει μια “δραματική κίνηση των τιμών”, σύμφωνα με το Bloomberg News.

Γύρω στις 08.15, ώρα Κύπρου, το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate, για παράδοση Απριλίου, ενισχυόταν κατά 31 σεντ, στα $34,88 το βαρέλι.

Το Μπρεντ, συμβόλαια Μαΐου, σημείωνε αύξηση 33 σεντ, στα $37,40 το βαρέλι. Και τα δύο συμβόλαια είχαν ενισχυθεί κατά περίπου $2 την περασμένη εβδομάδα.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

Η ΕΔΕΚ οδεύει προς την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, με φόντο τις διεργασίες για ανασυγκρότηση και την προσπάθεια του νέου προέδρου, Νίκου Αναστασίου, να παρουσιάσει ένα κόμμα πιο ενωμένο και λειτουργικό. Την ίδια ώρα, οι τοποθετήσεις ιστορικών στελεχών και οι μετακινήσεις πρώην βουλευτών σε άλλα κόμματα, δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό γύρω από Σοσιαλιστικό κόμμα, παραμένει ρευστό.