ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάφος: Διεθνές περιβαλλοντικό συνέδριο θα φιλοξενήσει το Πανεπιστήμιο της πόλης

Πάφος: Διεθνές περιβαλλοντικό συνέδριο θα φιλοξενήσει το Πανεπιστήμιο της πόλης

Με συμμετοχές από είκοσι χώρες διοργανώνεται στην Πάφο από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις το Διεθνές Συνέδριο 5ο LE:NOTRE FORUM PAFOS 2016, με τίτλο «Από τη Φύση στον Πολιτισμό».

Το 5ο LE:NOTRE FORUM PAFOS 2016 φιλοδοξεί να αποτελέσει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου  για το 2016 τη δυναμική ετήσια συνάντηση που αφορά την Αρχιτεκτονική Τοπίου καθώς και των συναφών θεμάτων Αειφόρου Τουρισμού, Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Αγροτικού Χώρου, Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής, Περιβάλλοντος και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου,όπως αναφέρεται θα αναπτυχθούν τέσσερις θεματικές ενότητες:

  • Η Αστική και περιαστική ανάπτυξη: Προσβασιμότητα των πεζών στην Πάφο
  • Η Αειφόρος Τουρισμός: Ανάπτυξη παραλιακού Μετώπου και ξενοδοχειακών μονάδων 
  • Η Πολιτιστική Κληρονομιά: Αρχαιολογικό Πάρκο της Κάτω Πάφου και
  • Ο Αγροτικός και φυσικός χώρος : τοπίο, οικονομία, τοπική παραγωγή τροφίμων, αγροτικό τοπίο στους παραδοσιακούς οικισμούς

Το Συνέδριο θα ανοίξει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Στο συνέδριο ομιλητές θα είναι, μεταξύ άλλων, ο Prof. Kathryn Moore, Birmingham School of Architecture and Design και Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων Τοπίου (International Federation of Landscape Architects),  ο Prof. SimonBell, Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Estonian University of Life Science και Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαϊκών Σχολών ΑρχιτεκτονικήςΤοπίου (EuropeanCouncilofLandscapeArchitectureSchoolsECLAS).

Το 5ο LE:NOTRE FORUM PAFOS απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς και ερευνητές,  φοιτητές , διδακτορικούς φοιτητές, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αρχιτέκτονες, αρχιτέκτονες τοπίου, πολεοδόμους, μηχανικούς, γεωπόνους, δασολόγους, στελέχη σχεδιασμού & ανάπτυξης πόλεων και ειδικούς σε θέματα τουρισμού και πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις  16 μέχρι τις  20 Μαρτίου 2016 στην Πάφο.Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  http://forum.ln-institute.org/programme/agenda/, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Μονή Αββακούμ: Ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου για κατάθεση οι μοναχοί

Ήβη Αδάμου: Η σπάνια φωτογραφία με την κόρη της στην πολύχρωμη Κοπεγχάγη



Σήμερα το τελευταίο τετ-α-τετ Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν το «κλειδί» για τις εξελίξεις

Σήμερα το τελευταίο τετ-α-τετ Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν το «κλειδί» για τις εξελίξεις

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνει στις 10.30 η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για την τελευταία συνάντηση-όπως τουλάχιστον γνωρίζουμε μέχρι στιγμής-με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top