ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Άμυνας: Ημερίδα «Μέρες Σταδιοδρομίας» για τους εθνοφρουρούς

Υπουργείο Άμυνας: Ημερίδα «Μέρες Σταδιοδρομίας» για τους εθνοφρουρούς

Πραγματοποιούνται για δεύτερη συνεχή χρονιά οι ημερίδες «Μέρες Σταδιοδρομίας» στο πλαίσιο της νέας πολιτικής θετικών κινήτρων του Υπουργείου Άμυνας και με στόχο να καταστεί η περίοδος της στρατιωτικής θητείας όσο το δυνατό πιο χρήσιμη και παραγωγική για τους εθνοφρουρούς.

Η επιτυχία που σημείωσε ο θεσμός κατά την πρώτη χρονιά της εφαρμογής του, αναφέρεται σε ανακοίνωση, κατέδειξε την ανάγκη για περαιτέρω διεύρυνσή του με τη συμμετοχή, πέραν των πανεπιστημίων, και σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, προστίθεται, το Υπουργείο Άμυνας επιδιώκει να δώσει την ευκαιρία στους εθνοφρουρούς να ενημερωθούν για τα προγράμματα σπουδών, τόσο των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων, όσο και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευση του τόπου. Στο ίδιο πλαίσιο, το Υπουργείο Άμυνας επιδιώκει επιπρόσθετα την παροχή πληροφόρησης προς τους εθνοφρουρούς σε σχέση με τις προσφερόμενες ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης.

Οι «Μέρες Σταδιοδρομίας» που έχουν τη μορφή ενημερωτικών ημερίδων, θα πραγματοποιηθούν σε επτά στρατόπεδα σε παγκύπρια κλίμακα μεταξύ 7 Μαρτίου – 21 Μαρτίου 2016.  Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι ενημερωτικές ημερίδες θα δώσουν την ευκαιρία για ενημέρωση των εθνοφρουρών για τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών μέσω διαλέξεων αλλά και με έντυπο υλικό που θα προσφέρεται σε ειδικά περίπτερα που θα υπάρχουν για κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η πρώτη ημερίδα πραγματοποιείται αύριο Δευτέρα 7/3 και θα ξεκινήσει στις 09:00 π.μ.  στο στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» στην Αθαλάσσα. Σε αυτήν θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top