Σε ισχύ ο νέος τιμοκατάλογος φαρμάκων

Σε ισχύ ο νέος τιμοκατάλογος φαρμάκων

Τίθεται σε ισχύ από σήμερα ο νέος τιμοκατάλογος φαρμακευτικών προϊόντων, των οποίων οι τιμές παρουσιάζουν μεταβολή.

Σε ανακοίνωση που στάληκε στα ΜΜΕ αναφέρεται ότι από το σύνολο των 5.561 φαρμακευτικών προϊόντων του ενιαίου τιμοκαταλόγου, έχουν επικαιροποιηθεί τα 2.692 φαρμακευτικά προϊόντα. Τα υπόλοιπα 2.869 εξαιρούνται της διαδικασίας, αφού πρόκειται για μη συνταγογραφούμενα προϊόντα ή προϊόντα με χονδρική τιμή ίση ή μικρότερη από 10 Ευρώ.
 
Από τα προϊόντα με επικαιροποίηση στην τιμή, 1.690 παρουσιάζουν μείωση στην τιμή η οποία υπολογίζεται κατά μέσο όρο στο 7,1% περίπου, 549 φαρμακευτικά προϊόντα παρουσιάζουν αύξηση στην τιμή η οποία υπολογίζεται κατά μέσο όρο στο 16,9% περίπου και για 453 φάρμακα οι τιμές παραμένουν σταθερές.
 
Τόσο οι μειώσεις όσο και οι αυξήσεις στις τιμές εμφανίζουν διασπορά προς όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες των προϊόντων. Για τις περιπτώσεις των αυξήσεων, αυτές δεν αναμένεται να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό το κοινό, αφού πρόκειται ως επί το πλείστον για νοσοκομειακά φάρμακα που δεν παρουσιάζουν πωλήσεις τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες μεταξύ του ΔΗΚΟ και του Προεδρικού, μετά τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα Πολίτης της εμπιστευτικής επιστολής που απέστειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η υπόθεση, αποκτά πλέον ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα η Γραμματεία του ΔΗΚΟ μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για άμεση συνάντηση, με τον Πρόεδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE