ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα για το επιχειρηματικό περιβάλλον και την απόδοση των επιχειρήσεων στην Κύπρο

Έρευνα για το επιχειρηματικό περιβάλλον και την απόδοση των επιχειρήσεων στην Κύπρο

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του έκτου γύρου της Έρευνας για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον και την Απόδοση των Επιχειρήσεων (BEEPS) στην Κύπρο.

Σε σημερινή ανακοίνωση, η EBRD αναφέρει ότι πρόκειται για μια κορυφαία στο είδος της έρευνα αποτίμησης των συνθηκών επιχειρηματικής δραστηριότητας στις χώρες όπου επενδύει η Τράπεζα και προσθέτει ότι “στόχος της Έρευνας είναι η λήψη ανατροφοδότησης από τις επιχειρήσεις αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούν στον ιδιωτικό τομέα σε κάθε χώρα, μέσω της εκτίμησης των περιορισμών στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος”.

Η Έρευνα θα διεξαχθεί σε κάθε χώρα μέσω συνεντεύξεων με εκπροσώπους επιχειρήσεων από τους κλάδους της μεταποίησης και των υπηρεσιών, προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι το έργο της συλλογής των στοιχείων, με συνεντεύξεις με τυχαία επιλεγμένες επιχειρήσεις τη βδομάδα θα συνεχιστεί μέχρι και το Μάιο, έχει ανατεθεί στις τοπικές ιδιωτικές εταιρείες έρευνας αγοράς Cypronetwork και Lipa Consultancy, ενώ τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται το δεύτερο μισό του 2016.

Τα αποτελέσματα αυτά, σύμφωνα με την EBRD, μαζί με πρόσθετες πληροφορίες από άλλες αναλύσεις, αποτελούν βάση για συστάσεις πολιτικής προς την Κυβέρνηση, με στόχο την προώθηση των επενδύσεων, της παραγωγικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης.

Προσθέτει ότι το ερωτηματολόγιο προσομοιάζει αυτό της Πρωτοβουλίας για την Έρευνα Επιχειρήσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία διεξάγεται ανά το παγκόσμιο μέσω ενός πρότυπου ερωτηματολογίου, ειδικά προσαρμοσμένου σε κάθε χώρα.

Τα θέματα που καλύπτει – μεταξύ άλλων υιοθέτηση τεχνολογίας και καινοτομίας, ανταγωνισμός, προσόντα ανθρώπινου δυναμικού, άτυπη απασχόληση, πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, υποδομές και επιπτώσεις κυβερνητικών ρυθμίσεων – θα είναι, ως εκ τούτου, συγκρίσιμα σε παγκόσμια κλίμακα, καταλήγει η EBRD.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top