ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κατέβασαν ρολά» οι Πυροσβέστες των Βρετανικών Βάσεων – Καταγγέλλουν την παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων τους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Κατέβασαν ρολά» οι Πυροσβέστες των Βρετανικών Βάσεων – Καταγγέλλουν την παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων τους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι Ε/κ και Τ/κ εργαζόμενοι στις Βρετανικές Βάσεις, κατήλθαν την Παρασκευή το πρωί (18/03) σε στάση εργασίας, καταγγέλλοντας την παραβίαση των συμβολαίων και των συλλογικών συμβάσεων τους.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής  (18/03) έξω από τις ΒΒ Ακρωτηρίου, εκφράζοντας την αντίθεση τους στις αποκοπές αφού θεωρούν ότι η μονομερής απόφαση των Βρετανών καταργεί τις συμφωνίες και τις συλλογικές συμβάσεις που έχουν διαχρονικά υπογραφεί μέχρι σήμερα.  

Σε επικοινωνία που είχε η ιστοσελίδα με τον επικεφαλή της Συντονιστικής Επιτροπής των Συντεχνιών ΣΕΚ-ΠΕΟ για θέματα Βρετανικών Βάσεων, Χρήστος Τζιαπούρας,  ανάφερε πως «εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση στην Κύπρο, οι Βρετανοί επιδιώκουν προς όφελος τους, κατάργηση ωφελημάτων που έχουν επισυνάψει με τους εργαζόμενους διαχρονικά».

Τόνισε πως «δεν μπορεί μονομερώς, η εργοδοτική πλευρά να έρχεται να καταργεί τις υφιστάμενες συμφωνίες , αγνοώντας και τις προτροπές του δικού μας Υπουργείου Εργασίας. Οι Βρετανοί μετά από τις κινητοποιήσεις μας, επέλεξαν την οδό της μεσολάβησης με το Υπουργείο Εργασίας. Το Υπουργείο Εργασίας της ΚΔ αποφάσισε πως μονομερώς δεν μπορούν να παραβιάζονται οι συλλογικές συμβάσεις. Ενώ υπήρχε η απόφαση αυτή ,οι Βρετανοί την αγνόησαν και προχώρησαν σε αποκοπές και παγοποιήσεις μισθών».

Ο κ. Τζιαπουρας επισήμανε πως οι κινητοποιήσεις από πλευράς των εργαζομένων θα συνεχιστούν και στις 22 Μαρτίου στις Β. Βάσεις Δεκέλειας.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top