ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απόφαση σταθμός της Βουλής: «Από 1η Σεπτεμβρίου κανένα δημόσιο πρόσωπο…»

Απόφαση σταθμός της Βουλής: «Από 1η Σεπτεμβρίου κανένα δημόσιο πρόσωπο…»

Μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας τις αμέσως επόμενες βδομάδες από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, θα απαγορεύεται σε δημόσιο πρόσωπο να έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες με το κράτος ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως προκύπτει από τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Θεσμών, Άριστος Δαμιανού, δήλωσε ότι “μετά την ψήφιση της νομοθεσίας και με καταληκτική ημερομηνία την 1η Σεπτεμβρίου 2016, κανένα δημόσιο πρόσωπο που βρίσκεται σε θέση εξουσίας δεν θα μπορεί να έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες με το κράτος ή με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είναι απόλυτη απαγόρευση και αφορά αποκλειστικά τα ίδια τα δημόσια πρόσωπα.”

Είπε ότι “η προσπάθεια που καταβάλλουμε για να διευρυνθεί αυτός ο κατάλογος προσέκρουσε, δικαιολογημένα πιστεύω, σε κωλύματα που εντόπισε η Νομική Υπηρεσία του κράτους, δηλαδή η απαγόρευση δεν μπορεί να επεκταθεί πέραν του δημοσίου προσώπου διότι είναι ωσάν να στερείς το δικαίωμα στην εργασία σε τρίτα πρόσωπα”.

Ο κ. Δαμιανού εξέφρασε την ικανοποίηση του κόμματός του για το γεγονός ότι η Επιτροπή Θεσμών “έχει ολοκληρώσει την εξέταση και ουσιαστικά την τοποθέτηση για την πρόταση νόμου που ετοιμάσαμε ως ΑΚΕΛ από κοινού με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών”.

Εξήγησε ότι η πρόταση νόμου, την οποία κατέθεσε στη Βουλή ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, αφορά “την κατάργηση όλων των εξαιρέσεων που υπήρχαν στο νόμο για το ασυμβίβαστο και οι οποίες δυστυχώς με την ύπαρξή τους καθιστούσαν το νόμο ανεφάρμοστο και προβληματικό”.

Όπως είπε ο κ. Δαμιανού, “με την ψήφιση της πρότασης νόμου τις επόμενες βδομάδες θα απαγορεύεται η επιχειρηματική δραστηριότητα δημοσίου προσώπου με το κράτος ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μέσα από κατάλογο που ενσωματώνεται στη νομοθεσία”.

Πρόσθεσε πως “δεν θεωρούμε ότι είναι πανάκεια και ότι με την ψήφιση του νόμου θα τερματιστούν τα ζητήματα διαπλοκής και σύγκρουσης συμφερόντων που δυστυχώς με πολλή ένταση παρακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια”.

Θωρούμε, κατέληξε, ότι “είναι ένα βήμα μπροστά και ένα μήνυμα προς την κοινωνία ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τη διαπλοκή η οποία δυστυχώς ορισμένες φορές οδηγεί και στη διαφθορά”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top