ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χριστοδουλίδης: «Δεν επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα περί αποχώρησης μέρους κατοχικών στρατευμάτων»

Ν. Χριστοδουλίδης: «Δεν επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα περί αποχώρησης μέρους κατοχικών στρατευμάτων»

Οι κυπριακές αρχές δεν επιβεβαιώνουν δημοσίευμα της τ/κ «Αφρίκα» ότι αριθμός των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων έχουν επιστρέψει στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο κ. Χριστοδουλίδης κλήθηκε στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη, να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της «Αφρίκα» ότι αριθμός τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων σε περιοχές κοντά στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός - έχει μειωθεί κατά τα 2/3 και ότι μονάδες των κομάντο στην κατεχόμενη Αγία Ειρήνη και Μύρτου έχουν επιστρέψει στην Τουρκία.

«Σύμφωνα με ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν επιβεβαιώνεται το σχετικό δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Στοχεύουμε οι συναντιλήψεις να μετατραπούν σε συγκλίσεις

Εξάλλου, ερωτηθείς για τη συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζί την ερχόμενη Δευτέρα, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε οι διαπραγματευτές συνεχίζουν την προσπάθεια μετά την απόφαση των δύο ηγετών κατά την τελευταία συνάντησή τους ότι οι συναντιλήψεις για αρχές που θα διέπουν τη λύση να μετατραπούν σε συγκλίσεις.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, «βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία από πλευράς διαπραγματευτών όσον αφορά την προσπάθεια, όπως αυτή συμφωνήθηκε στην τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών έτσι ώστε κάποιες από τις συναντιλήψεις, που αφορούν αρχές που θα πρέπει να διέπουν τη λύση του Κυπριακού, να γίνουν συγκλίσεις».

«Η προσπάθεια αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη δεν έχει ολοκληρωθεί», είπε, υπενθυμίζοντας το θέμα αυτό θα τεθεί πως συζήτηση στη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για τον Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.
 

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top