ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένα ακόμα αεροσκάφος έφερε η Blue Air στο αεροδρόμιο Λάρνακας - Αναμένεται αύξηση των πτήσεων

Ένα ακόμα αεροσκάφος έφερε η Blue Air στο αεροδρόμιο Λάρνακας - Αναμένεται αύξηση των πτήσεων

Ένα ακόμα αεροσκάφος έφερε την Πέμπτη (24/03) στη Κύπρο η αεροπορική εταιρεία Blue Air με βάση το αεροδρόμιο Λάρνακας και σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας παρουσιάστηκαν και τα νέα απευθείας δρομολόγια, μεταξύ των οποίων και το Λονδίνο, προσφέρουν ακόμη περισσότερους προορισμούς.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Υπουργός Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Εργων Μάριος Δημητριάδης ο οποίος ανέφερε πως «ένας από τους κύριους στόχους του Υπουργείου είναι να αυξήσουμε όσο γίνεται περισσότερο τη συνδεσιμότητα της χώρας μας με άλλους προορισμούς και να υπάρχει όσο το δυνατό μεγαλύτερος ανταγωνισμός για να επωφελούνται και οι καταναλωτές».

Πρόσθεσε πως «μετά την αναστολή της λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών κάποιοι ανέφεραν πως θα δημιουργείτο κενό. Ωστόσο κανένα κενό δεν δημιουργήθηκε και αυτό έγινε δυνατόν χάρης σε εταιρείας όπως η Blue Air, οι οποίες ήρθαν στην Κύπρο, μας εμπιστεύτηκαν και επένδυσαν τα χρήματα τους».

Όπως είπε ο κ. Δημητριάδης «είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρατηρούμε αυξήσεις στην αεροπορική κίνηση τόσο για το 2015 ενώ ξεκινήσαμε καλά για το 2016. Με την σημερινή μεταφορά και δεύτερου αεροσκάφους της Blue Air στην Κύπρο έγινε κατορθωτή η αύξηση της συνδεσιμότητας του νησιού».

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τόσο «την Blue Air όσο και την Orthodoxou Aviation Ltd για το γεγονός ότι είναι σήμερα στη Κύπρο και μας εμπιστεύονται. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι από δικής μας πλευράς σαν κυβέρνηση, σαν Υπουργείο, σαν Υπουργός προσωπικά  θα είμαι πάντα στο πλευρό αυτής της βιομηχανίας, γιατί πιστεύω ότι η συνδεσιμότητα είναι πάρα πολύ σημαντική για την οικονομία της Κύπρου».

Ο Εμπορικός Διευθυντής της Blue Air, Tudor Constantinescu  ανέφερε ότι «στη Blue Air είμαστε μια οικογένεια που μας συνδέει το αμοιβαίο πάθος για τις αερομεταφορές» και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι «η εταιρεία  κέρδισε την εμπιστοσύνη του Κύπριου ταξιδιώτη».

Πρόσθεσε ότι «η Blue Air δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα χωρίς την αφοσίωση, τον επαγγελματισμό και την υποστήριξη που παρέχεται από τον εκπρόσωπο της Orthodoxou Aviation Ltd, που συνέβαλε τα μέγιστα για να καταστεί επιτυχημένη η επιχειρησιακή μας βάση στην Κύπρο», ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε και για το αεροδρόμιο Λάρνακας και την Hermes για την στήριξη και τη φιλοξενία τους.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Ορθοδόξου, Διευθύνων Σύμβουλος της Orthodoxou Aviation Ltd είπε ότι «η μέχρι σήμερα λειτουργία της εταιρείας στη Κύπρο υπήρξε απόλυτα επιτυχής καλύπτοντας τους στόχους μας, προχωρώντας αργά και σταθερά και έχοντας προσφέρει εργασία σε μεγάλο αριθμό ατόμων, πτητικό αλλά και γραφειακό προσωπικό και έχοντας δώσει στις πτήσεις μας άρωμα Κυπριακό».

Πρόσθεσε ότι «οι επιβάτες της Blue Air απολαμβάνουν κυπριακά προϊόντα όπως σνακ και κρασιά καθώς και κυπριακές εφημερίδες και περιοδικά». Ταυτόχρονα εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι «σε ένα χρόνο καταφέραμε να καταστεί η αεροπορική εταιρεία, μια ασφαλής και ποιοτική επιλογή για τον Κύπριο ταξιδιώτη και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη βελτίωση και τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών μας».

Εξάλλου ο Wes Porter, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Hermes Airports, συνεχάρη την εταιρεία και σημείωσε πως «από την εξέλιξη αυτή θα προκύψουν θετικά για την οικονομία και τον τουρισμό της Κύπρου».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η Hermes βρίσκεται δίπλα στις αερογραμμές τόσο μέσω διαφόρων κινήτρων όσο και με ουσιαστική συνεργασία, με πρωταρχικό μας στόχο την αύξηση του τουρισμού και της συνδεσιμότητας της Κύπρου».

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των πτήσεων της Blue Air θα αυξηθεί εκτελώντας 14 εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Αθήνα και 5 εβδομαδιαίες πτήσεις προς  τη Θεσσαλονίκη, ενώ μέσω Αθηνών θα πραγματοποιούνται και δύο πτήσεις την εβδομάδα προς την τουριστική  πόλη Κωστάντζα.

Εν τω μεταξύ το πρωί στη Λευκωσία η αεροπορική εταιρεία Blue Air και ο σύνδεσμος «Μωρά – θαύματα», διοργανώνουν φιλανθρωπική πτήση αγάπης προς τη Ρόδο, με προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Τσαμπίκας.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «με το σλόγκαν «Πάμε ξανά στα Θαύματα», η πτήση θα αναχωρήσει στις 09.00 το πρωί από το αεροδρόμιο Λάρνακας και θα αναχωρήσει από τη Ρόδο στις επτά το απόγευμα., της 9ης Απριλίου 2016. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της μονάδας εντατικής του Μακάρειου Νοσοκομείου νεογνών και πρόωρων μωρών, με την αγορά ενός νέου αναπνευστήρα».

Προστίθεται ότι «πρόθεση της πτήσης αυτής είναι να συγκεντρωθούν  όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα και ως εκ τούτου η ενδεικτική τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 150 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των φόρων. Υποστηρικτές της όλης προσπάθειας είναι η Hermes Airports, η Orthodoxou Aviation Ltd, η Swissport, η Plane Catering και η Destination One, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι το Love 100.7FM και η εφημερίδα «Καθημερινή».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήρια και να κάνουν τις κρατήσεις τους επικοινωνώντας με το τηλεφωνικό κέντρο της Orthodoxou Aviation Ltd στην Κύπρο στο 22 755300 από Δευτέρα – Παρασκευή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top