ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενθαρρυμένο από την πρόοδο στο Κυπριακό, δηλώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ενθαρρυμένο από την πρόοδο στο Κυπριακό, δηλώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

"Είμαστε ενθαρρυμένοι από την πρόοδο που σημείωσαν στους πρόσφατους μήνες οι ηγέτες και των δύο πλευρών", είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση, "πως είναι δυνατόν να μιλούν για πρόοδο οι κ.κ. Κέρι και Τσαβούσογλου, τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Κύπρου λέει ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε τέλμα εξ αιτίας του κ. Ερντογάν".

«Τόσο ο κ. Κέρι όσο κι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσαν χθες 29/3 ότι είναι ενθαρρυμένοι από την πρόοδο και είμαστε, Ο κ. Κέρι ήταν εκεί πριν λίγους μήνες κι οι δημόσιες δηλώσεις του ήταν αισιόδοξες, ότι θα έχουμε κάποιες πραγματικές λύσεις. Είμαστε ενθαρρυμένοι από την πρόοδο που σημείωσαν στους πρόσφατους μήνες οι ηγέτες και των δύο πλευρών».
 
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν προσπάθειες των πλευρών να φτάσουν σε μία διευθέτηση για επανένωση της νήσου σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, όπως και την ευρύτερη περιοχή.
«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως την υπό τη διευθέτηση των Ηνωμένων Εθνών διαδικασία, υπό τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ. Είπαμε επίσης – κι ο Υπουργός Εξωτερικών το υπαινίχθηκε χθες – ότι είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε τη διαδικασία με όποιο τρόπο τα μέρη το βρίσκουν χρήσιμο».

Πρόσθεσε ότι εκτός του κ. Κέρι, την Κύπρο επισκέφθηκε κι ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν.
 
«Πιστεύουμε ότι έχει σημειωθεί πραγματική πρόοδος μεταξύ των δύο πλευρών, Θέλουμε να το ενθαρρύνουμε, επειδή πιστεύουμε στην τελική κατάληξη που περιέγραψα νωρίτερα, ως την σωστή προσέγγιση. Θα ήθελα επίσης να σημειώσω ξανά αυτό που ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top