ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «καρφιά» Νικολαΐδη και το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση Σιζόπουλου να κατέβει Λεμεσό

Τα «καρφιά» Νικολαΐδη και το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση Σιζόπουλου να κατέβει Λεμεσό

Τριγμούς προκαλεί εκ νέου στην ΕΔΕΚ η απόφαση του πρόεδρου της να κατέλθει τελικά ως υποψήφιος βουλευτής στη Λεμεσό.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Αυτό διότι, ο νυν βουλευτής του κόμματος στην εν λόγω Επαρχία, Νίκος Νικολαίδης μένει εκτός προεκλογικής μάχης, καθώς η ΕΔΕΚ, παραδοσιακά εκλέγει μόνο έναν βουλευτή στην πόλη της Λεμεσού.

Από την στιγμή  δε, που ο αρχηγός του κόμματος εκλέγεται χωρίς σταυρό προτίμησης η μοίρα του κ. Νικολαΐδη είναι προδιαγραμμένη.

Σε δημόσιες του παρεμβάσεις ο κ. Νικολαίδης έδειξε την εντονότατη δυσφορία του για την απόφαση αφήνοντας -με το γάντι- αιχμές στον κ. Σιζόπουλο και αλλότρια κίνητρα πίσω από την επιλογή αυτή.

Το παρασκήνιο και οι σπόντες Νικολαΐδη  

Τα καρφιά του Νίκου Νικολαΐδη προς τον Μαρίνο Σιζόπουλο και την ηγεσία την ΕΔΕΚ, αποκαλύπτουν ως ένα βαθμό και το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του να κατέλθει ως υποψήφιος, στην Επαρχία Λεμεσού.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που διαχέεται, είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ βρισκόταν -και συνεχίζει να βρίσκεται- σε δύσκολη θέση λόγω των μειωμένων ποσοστών που καταγράφει το κόμμα, κινδυνεύοντας να μείνει με έναν βουλευτή ακόμη και στη Λευκωσία.

Με άλλα λόγια με βάση τα δημοκοπικά δεδομένα, εάν ο Μαρίνος Σιζόπουλος κατέβαινε στη Λευκωσία, θα άφηνε εκτός μάχης τους στενότερους συνεργάτες και φίλους του που βρίσκονται στα υψηλότερα δώματα της ηγεσίας. Έτσι επέλεξε να «θυσιάσει» τον έναν στη Λεμεσό μπροστά στους πολλούς της Λευκωσίας…

Τα καρφιά του κ. Νικολαΐδη ακόμη και στην σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», 3/4/2016, αυτό καταδεικνύουν λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αλίμονο αν καταστρέφαμε το ίδιο το κόμμα μας, είτε για λόγους ρεβανασιστικούς (σ.σ εννοεί ότι ο Σιζόπουλος δεν χώνεψε την ήττα στη Λεμεσό το 2011), είτε για να εκδιώξουμε όσους μπορεί να διαφωνούν (σ.σ ο Νικολαΐδης εξέφρασε την διαφωνία του για την απόρριψη της Δ.Δ.Ο), είτε για να εκλέξουμε τον οποιοδήποτε φίλο μας (σ.σ εννοώντας τον Κωστή Ευσταθίου).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top