ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μας δουλεύει η ΥΚΑΝ! Είχε ακόμη δυο καταδίκες, «έφαγε» 11 χρόνια κι εξέτισε έξι μήνες

Μας δουλεύει η ΥΚΑΝ! Είχε ακόμη δυο καταδίκες, «έφαγε» 11 χρόνια κι εξέτισε έξι μήνες

Γίνεται να έχεις δυο καταδίκες για υποθέσεις ναρκωτικών, να σε πιάνουν για τρίτη, να καταδικάζεσαι σε 11ετή ποινή κάθειρξης και μετά από έξι μήνες να είσαι… ελεύθερο πουλί;

Του Φάνη Μακρίδη

Κι όμως συνέβη κι αυτό στην Κύπρο!

Ο λόγος για την υπόθεση που έφερε στο φως της δημοσιότητας το ThemaOnline την περασμένη Τρίτη (05/04).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποφυλακίστηκε μετά από έξι μήνες ο Ζερταλής - Είχε «φάει» 11 χρόνια για υπόθεση εισαγωγής 2,5 κ. κοκαΐνης

Ο Ρένος Ζερταλής τον Αύγουστο του 2015 είχε καταδικαστεί σε 11ετή φυλάκιση για υπόθεση εισαγωγής ναρκωτικών στην Κύπρο από τη Βραζιλία (2,5 κιλά κοκαΐνης) και μετά από έξι μήνες αποφυλακίστηκε… Δόθηκαν σχετικές οδηγίες από τη Γενική Εισαγγελία, πριν από λίγες ημέρες, στις 31 Μαρτίου.

Το ThemaOnline ζήτησε την επίσημη θέση της ΥΚΑΝ, που όμως δεν πείθει ούτε και τον πιο αδαή.

Όταν ζητήσαμε από αρμόδιο άτομο της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη, αρκέστηκε να μας αναφέρει ότι απονομή χάριτος δίνει μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ότι την τελική έγκριση την δίνει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

Μας μίλησε, ασφαλώς, για τα αυτονόητα, αυτά που ξέρουν όλοι. Και το κυριότερο, ξέχασε να μας πει ότι η συμφωνία για ένταξη του Ζερταλή σε πρόγραμμα προστασίας, έγινε από την ΥΚΑΝ.

Όπως ξέχασε και τις δυο προηγούμενες καταδίκες του 50χρονου για υποθέσεις που αφορούσαν και πάλι ναρκωτικά (το ThemaOnline κατέχει τους σχετικούς αριθμούς υποθέσεων).

Στην προκειμένη περίπτωση, ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι ο αποφυλακισθείς δεν θα… ξανακυλήσει πάλι; Κανείς, ασφαλώς. Και πώς πρέπει να νοιώθουν οι Κύπριοι πολίτες; Μάλλον όχι ιδιαίτερα ασφαλείς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top