Αποδεκτή με πλειοψηφία η αναπομπή του νόμου για τα θύματα εγκληματικότητας

Αποδεκτή με πλειοψηφία η αναπομπή του νόμου για τα θύματα εγκληματικότητας

Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων έκανε αποδεκτή την αναπομπή του νόμου για τη Θέσπιση Ελάχιστων Προτύπων σχετικά με τα Δικαιώματα, την Υποστήριξη και την Προστασία Θυμάτων της Εγκληματικότητας..

Με 53 ψήφους υπέρ και 2 εναντίον, απαλείφοντας έτσι τη λέξη "αιτιολογημένα" από το κείμενο του νόμου, σε ό,τι αφορά τον τερματισμό ποινικής δίωξης. Εναντίον ψήφισαν οι Βουλευτές της Συμμαχίας Πολιτών Νίκος Κουτσού και του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, που εξέτασε την αναπομπή του νόμου, Σωτήρης Σαμψών, ενημέρωσε την Ολομέλεια της Βουλής ότι η Επιτροπή Νομικών θεωρεί ότι η αναπομπή του νόμου είναι αιτιολογημένη και κάνει δεκτή την αναπομπή.

Με το νόμο, όπως ψηφίστηκε από τη Βουλή, δίναμε υποχρέωση στον Γενικό Εισαγγελέα να σταματά να τερματίζει δίωξη αιτιολογημένα, εξήγησε ο κ. Σαμψών, προσθέτοντας ότι η λέξη αιτιολογημένα δημιουργούσε αντισυνταγματικότητα στο νόμο, καθώς αντιβαίνει με το άρθρο του Συντάγματος που αφορά τις εξουσίες του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περδίκης, δικαιολογώντας την αρνητική ψήφο του, παρατήρησε ότι "εκτός από το Θεό ουδείς έχει το θέσφατο", προσθέτοντας ότι όλες οι αποφάσεις πρέπει να είναι αιτιολογημένες, “Μόνο ο Θεός δεν δικαιολογεί τις αποφάσεις του”, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόσκληση Τραμπ σε Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για "Συμβούλιο Ειρήνης"

Πρόσκληση Τραμπ σε Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για "Συμβούλιο Ειρήνης"

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ προσκάλεσε στην Ουάσιγκτον τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πρώτο "Συμβούλιο Ειρήνης" που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE