ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψάχνεις για το πιο φθηνό κρέας; Η Λεμεσός είχε την πρωτιά στο πιο φθηνό κοτόπουλο! - ΠΙΝΑΚΑΣ

Ψάχνεις για το πιο φθηνό κρέας; Η Λεμεσός είχε την πρωτιά στο πιο φθηνό κοτόπουλο! - ΠΙΝΑΚΑΣ

Στη δημοσιότητα δόθηκε από την Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών, του Υπουργείου Εμπορίου η λίστα με τις πόλεις που έχουν τα πιο φθηνά κρέατα.

Στη Λεμεσό μπορούσε κανείς να βρει το φθηνότερο ολόκληρο κοτόπουλο στις 4 Απριλίου, ενώ για χοιρινό κιμά οι φθηνότερες τιμές το κιλό ήταν στην επαρχία Αμμοχώστου. Για μικρά ντόπια αμνοερίφια η Λάρνακα είχε την τιμητική της, ενώ για χοιρινή μπριζόλα και πάλι την πρωτοκαθεδρία στις καλύτερες τιμές είχε η Αμμόχωστος.

Αυτό διαφαίνεται από τις μέσες τιμές προϊόντων, όπως αυτές υπολογίζονται στο Παρατηρητήριο της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Καταναλωτών, για 66 συνοικιακά κρεοπωλεία παγκύπρια, σε σχέση με δέκα βασικά είδη νωπών κρεάτων στις 4 Απριλίου.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση τα αποτελέσματα της έρευνας διατίθενται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας www.mcit.gov.cy/ccps . Οι καταναλωτές μπορούν επίσης να ενημερωθούν λεπτομερώς από τη Γραμμή Καταναλωτή 1429.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα του Παρατηρητηρίου εμφανίζονται στον πιο κάτω πίνακα:

 

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας περιλαμβάνονται αναλυτικά οι τιμές του κάθε συνοικιακού κρεοπωλείου ανά επαρχία και ανά προϊόν.

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού καλεί τους καταναλωτές «να είναι προσεκτικοί, να αξιοποιούν τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους, να συγκρίνουν τις τιμές των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, λαμβάνοντας υπόψη και την ποιότητά τους, και με ορθή καταναλωτική συμπεριφορά να ενεργούν με τρόπο που να βοηθά στη συγκράτηση των τιμών σε ικανοποιητικά επίπεδα».

Καλεί επίσης τους καταναλωτές «να παρακολουθούν και να εκμεταλλεύονται σωστά τις προσφορές για οικονομικότερες και πιο συμφέρουσες αγορές».

Οι τιμές που παρουσιάζονται σε κάθε δημοσίευση του Παρατηρητηρίου τιμών αφορούν τις τιμές στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που έχουν διεξαχθεί οι έλεγχοι για τη λήψη τιμών, αναφέρεται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top