ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

THE HUNTSMAN WINTER’S WAR (O Κυνηγός: Η Μάχη του Χειμώνα)

THE HUNTSMAN WINTER’S WAR (O Κυνηγός: Η Μάχη του Χειμώνα)

Από τις 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στους κινηματογράφους Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & THE MALL OF CYPRUS Λευκωσία, Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & ΡΙΟ Λεμεσός, Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ Λάρνακα, ΤΗΕ ΜΑLL OF PAPHOS Πάφος.

Πρωταγωνιστούν:                 Jessica Chastain

                                                Chris Hemworth

                                                Emily Blunt

                                                Charlize Theron

                                                Sam Claflin

                                                Sheridan Smith

                                                Sophie Cookson                          

Σκηνοθέτης: Cedric Nicolas-Troyan

Η ιστορία πριν την Χιονάτη.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε την ιστορία πριν τη Χιονάτη. O φανταστικός κόσμος της ταινίας Η Χιονάτη κι ο Κυνηγός διευρύνεται και μαθαίνουμε πόσο άρρηκτα συνδεδεμένη είναι η μοίρα του Κυνηγού Έρικ με τη Βασίλισσα Ραβένα.

Πολλά χρόνια προτού πεθάνει από το ξίφος της Χιονάτης, η κακιά βασίλισσα Ραβένα είχε προδώσει, ύπουλα, την καλόκαρδη αδερφή της Φρέια, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η δύναμη του πάγου μέσα της. Η Φρέια, η νεαρή βασίλισσα του πάγου, αποσύρεται σε ένα βασίλειο στο Βορρά όπου εκπαιδεύει έναν επίλεκτο στρατό κυνηγών, μεταξύ των οποίων τον Έρικ και την Σάρα, για να την προστατεύει κι από τον οποίο ζητά ένα μονάχα πράγμα: να μην αγαπήσει ποτέ.

Όταν ξεσπά πόλεμος ανάμεσα στις δύο βασίλισσες, ο Έρικ βρίσκει εαυτόν στη μέση και προσπαθεί με τη βοήθεια της αγαπημένης του Σάρα να βοηθήσουν τη Φρέια να αφανίσει την κακιά βασίλισσα, αλλιώς εκείνη και το Κακό θα κυριαρχήσουν στον κόσμο.

Ο Κρις Χέμσγουορθ και η βραβευμένη με Όσκαρ Σαρλίζ Θέρον πρωταγωνιστούν και σε αυτήν την επική περιπέτεια έχοντας στο πλευρό τους την Έμιλι Μπλαντ και την Τζέσικα Τσαστέιν.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

  • Το 2012 η ταινία Η Χιονάτη και ο Κυνηγός αναβίωσε το πολυαγαπημένο παραμύθι δίνοντάς του μια πιο σκοτεινή, επική διάσταση και το κοινό επιβράβευσε τόσο πολύ την ιδέα που η ταινία συγκέντρωσε σχεδόν 140 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Έτσι όταν ξεκίνησε η σκέψη από πλευράς των συντελεστών να επανέλθουν στον σκοτεινό κόσμο που είχαν δημιουργήσει, οι παραγωγοί αποφάσισαν να αναπτύξουν την ιστορία αγάπης ανάμεσα στον Έρικ και τη Σάρα για την οποία ακούσαμε στην πρώτη ταινία. «Δε θέλαμε να είναι τόσο σκοτεινή αυτή η ταινία όσο η πρώτη. Θέλαμε να αναδείξουμε το συναίσθημα.» σχολιάζει ο παραγωγός Τζο Ροθ. Κι από εκεί ανέλαβε ο «δικός» μας Έβαν Σπηλιοτόπουλος μαζί με τον Κρεγκ Μαζίν και, βασισμένοι στους χαρακτήρες του Έβαν Ντόχερτι, έγραψαν για τον καταραμένο πρώτο -και μόνο- έρωτα του Κυνηγού Έρικ και μας αφηγούνται πώς ερωτεύτηκαν και πώς χώρισαν. Στο τιμόνι του σκηνοθέτη ο Κέντρικ Νίκολας-Τρόιαν, που συμμετείχε στην πρώτη ταινία, στο τμήμα των ειδικών εφέ και στη διεύθυνση φωτογραφίας ο «δικός μας» Φαίδων Παπαμιχαήλ. Η ευκαιρία να αναλάβει επικεφαλής της νέας ιστορίας και να ενορχηστρώσει ένα κουαρτέτο ηθοποιών α’ κατηγορίας τού δίνεται τώρα και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, με εκείνον να δίνει έμφαση στο χτίσιμο των χαρακτήρων και τις μεταξύ τους σχέσεις.

 

  • Στο ρόλο του Κυνηγού βρίσκουμε και πάλι τον Κρις Χέμσγουορθ που έκανε τόση εντύπωση στην πρώτη ταινία που τώρα είναι εκείνος ο βασικός ήρωας. Αυτό που έπεισε τον ηθοποιό να πει το ναι ήταν το θέμα της ταινίας, η ιστορία αγάπης ανάμεσα στα δύο νέα παιδιά και οι δυσκολίες που ορθώνονται –κυριολεκτικά και μεταφορικά- ανάμεσά τους. Η Φρέια, η βασίλισσα του Πάγου, στην αυλή της οποίας μεγάλωσαν ο Έρικ και η Σάρα, έχει μία και μόνη εντολή, την οποία παρακούνε οι δυο τους κι ερωτεύονται. Η ταινία αφηγείται με τρόπο επικό και υπερθεαματικό τον τρόπο με τον οποίο οι δύο νέοι θα επιδιώξουν να ξανασμίξουν, παρά τις προσπάθειες της Φρέια για το αντίθετο.

 

  • Επιστροφή, λοιπόν, σε έναν ψευδοϊστορικό φανταστικό κόσμο, με τη μαγεία και τον έρωτα να στήνουν χορό και να παρασέρνουν τους Κρις Χέμσγουορθ και Τζέσικα Τσαστέιν από τη μια, ως το νεαρό, ερωτευμένο ζευγάρι, και τις δύο αδερφές από την άλλη, τη Ραβένα και τη Φρέια, που προσπαθούν να εξοντώσουν η μία την άλλη και η πιο δυνατή να κυριαρχήσει στον κόσμο.

 

  • «Στην πρώτη ταινία, ο Κυνηγός ήταν ένας μέθυσος, μέσα στη θλίψη και την απόγνωση. Γνωρίζοντας τη Χιονάτη ξαναγεννιέται και όταν η δεύτερη ταινία μάς φέρνει στη μετά Χιονάτη εποχή, ο Κυνηγός είναι καλά και ζει μια ήσυχη ζωή στη φύση.» σχολιάζει ο Χέμσγουορθ. Στο πλευρό του ξαναβρίσκουμε τη Σαρλίζ Θέρον που σημειώνει «Είναι απίστευτο το γεγονός πως ξαναβρεθήκαμε με τον Κρις μετά από χρόνια και είχαμε την αίσθηση πως τα είχαμε πει τις προάλλες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι συναρπαστικός άνθρωπος. Καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει κι απολαμβάνει τη δουλειά του.» Για το ρόλο της σημειώνει «Αυτό που μου αρέσει στη Ραβένα είναι το ότι είναι ένα αίνιγμα. Σταδιακά την ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερο, αλλά πρόκειται για κάποια που προέρχεται από καταστάσεις και βιώματα όπου αυτός ο τρόπος ζωής κι αυτή η συμπεριφορά είναι φυσιολογικά. Δεν είχε επιλογή. Είναι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού της. Έχει πολύ φόβο μέσα της. Κι ο τρόπος που οι σεναριογράφοι την «ανασταίνουν»… Τον βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέροντα.». Συμπληρώνει ο σκηνοθέτης «Η Ραβένα μάς παρουσιάζει δύο χαρακτήρες. Στην αρχή της ταινίας είναι κακιά, αλλά δεν παύει να είναι ανθρώπινα κακιά. Αυτά πριν την εποχή της Χιονάτης. Στη μετά Χιονάτη εποχή είναι διαφορετική καθώς έχει πεθάνει, αλλά η ψυχή, το σκοτάδι και η μαγεία της Ραβένα συνεχίζουν να υφίστανται και σε αυτή την μεταξύ ζωής και θανάτου κατάστασης που την βρίσκουμε.»

 

  • Και τώρα, επιτέλους, γνωρίζουμε την Σάρα, την πολυαγαπημένη σύζυγο του Κυνηγού Έρικ, την οποία ενσαρκώνει η Τζέσικα Τσαστέιν, η οποία επισημαίνει «Η Σάρα προσπαθεί να καταλάβει αν είναι άξια να αγαπηθεί. Είναι πολύ επιφυλακτική και δεν εμπιστεύεται σχεδόν κανέναν. Μου αρέσει η πορεία της, το πώς ξεκίνησε και πού κατέληξε. Μου αρέσουν τα μυστικά της. Ήταν ένας χαρακτήρας που δεν είχα υποδυθεί ποτέ ξανά. Μου αρέσει το σωματικό παίξιμο. Έχω κάνει αρκετά «βαριές» ταινίες. Καιρός ήταν να κάνω και μια ταινία, όπου το διασκεδάζω. Κι επειδή για μένα το σημαντικότερο σε μια ταινία είναι η επαφή της με την αλήθεια και την πραγματικότητα, η σχέση μου με το σκηνοθέτη και η ελευθερία που μας παρείχε με βοήθησε απίστευτα να ισορροπώ μεταξύ φαντασίας και ρεαλισμού. Κι επιτέλους ένα σενάριο όπου υπάρχουν εξίσου δυναμικές γυναίκες. Βαρέθηκα να είμαι η μόνη γυναίκα στις ταινίες. » Για τις ανάγκες του ρόλου η Τσαστέιν εκπαιδεύτηκε πολύ (σε τεχνικές πάλης και στην τοξοβολία) ώστε να είναι αντάξια της Σάρα και να μπορεί να τα βάζει με όλους και με όλα.

 

  • Η νέα προσθήκη στο καστ είναι η Έμιλι Μπλαντ που υποδύεται τη Φρέια, τη βασίλισσα του πάγου, μια «κακιά» ηρωίδα που δεν επιθυμεί την εξουσία, αλλά την απελευθέρωση των παιδιών από τα δεσμά των συναισθημάτων, όσο αποτρόπαιο κι αν είναι αυτό. Σχολιάζει η ηθοποιός «Η Φρέια είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση κακού ήρωα. Στην αρχή της ταινίας είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με το πώς καταλήγει. Όταν την πρωτογνωρίζουμε είναι ένας απίστευτα καλός άνθρωπος, ένα νέο κορίτσι που ερωτεύεται τον λάθος άντρα. Όταν χάνει το παιδί της, όμως, θλίβεται τόσο πολύ και σκληραίνει τόσο που εμφανίζεται η δύναμή της. Τα μαλλιά της ασπρίζουν, γίνεται χλωμή κι αποκτά την ικανότητα να παγώνει τα πράγματα. Απάγει παιδιά και δημιουργεί έναν παιδικό στρατό που αναθρέφει μαθαίνοντάς το να μην αγαπά. Πιστεύω πως, όντως, θεωρεί ότι κάνει το σωστό για αυτά τα παιδιά, ώστε να μην καταρρακωθούν ποτέ από την προδοσία της αγάπης.»

 

  • Η ταινία αυτή είναι πολύ πιο φωτεινή από την πρώτη, γεμάτη χρώμα, μαγεία, έρωτα και δράση (επικές σκηνές αναμέτρησης Καλού-Κακού, αρχαίων πολεμικών τεχνών, ένας έρωτας που περνά δια πυρός και… πάγου). Τα γυρίσματα κράτησαν 16 εβδομάδες κι έγιναν στα Shepperton και Pinewood Studios, μαζί με αρκετά εξωτερικά γυρίσματα, πολλά CG όντα, τεράστια κατασκευασμένα κτίρια και άπειρα ειδικά εφέ.

 

  • Τα ιδιαίτερα κοστούμια υπογράφει η έντεκα φορές υποψήφια και τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ ενδυματολόγος Κολίν Άτγουντ (Alice in Wonderland, Chicago, Memoirs of a Geisha) η οποία φτιάχνει κοστούμια που «χτίζουν» χαρακτήρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στην περιοχή της Γερμασόγειας, το βράδυ του Σαββάτου (4/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top