ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί όσοι επισκέπτονται τα κοινωνικά παντοπωλεία»

ΠτΔ: «Στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί όσοι επισκέπτονται τα κοινωνικά παντοπωλεία»

Μέσα από τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής πολιτικής που το κράτος ακολούθησε, δίνονται πολύ περισσότερα σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής 15/4 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι ο θεσμός του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος έχει περιορίσει κάθετα την παρουσία πολιτών στα κοινωνικά παντοπωλεία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιλούσε σε φιλανθρωπικό δείπνο του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού (ΣΚΕ) Μέσα Γειτονιάς, όπου εξήρε το έργο το έργο και την πολύμορφη, όπως είπε, δράση του, υποδεικνύοντας ότι η σύσταση του έγινε πολύ πριν την οικονομική κρίση.
 
"Το έργο που οι εθελοντικές οργανώσεις επιτελούν αποτελεί αναπλήρωση της κυβερνητικής υποχρέωσης και του καθήκοντος της εκάστοτε Κυβέρνησης, να συνδράμει, να συμβάλει, να μεριμνά, έτσι ώστε οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να έχουν την κρατική στήριξη".
 
Είναι σε αυτά τα πλαίσια, συνέχισε, που εισήχθη και ο θεσμός του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, "που καλύπτει σωρεία αναγκών, αλλά και έχει περιορίσει κάθετα την παρουσία στα κοινωνικά παντοπωλεία, ένα φαινόμενο που γνωρίσαμε ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης".
 
Ανέφερε δε ότι, ενώ το 2013 πέραν των 15 χιλιάδων ατόμων αποτίνονταν για βοήθεια στα κοινωνικά παντοπωλεία "σήμερα (ο αριθμός αυτός) έχει περιοριστεί στις 4,466 εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι αλλοδαποί".
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμη ότι "μέσα από τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής πολιτικής που το κράτος ακολούθησε, μέσα από τη στοχευμένη προσπάθεια, δίδεται η ευκαιρία να δίνονται πολύ περισσότερα σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, παρά με την ακολουθούμενη για δεκαετίες πολιτική", προσθέτοντας ότι. η χωρίς διακρίσεις παραχώρηση επιδομάτων δεν ήταν φαινόμενο που παρουσιάστηκε ξαφνικά.
 
Σήμερα, εξήγησε, έχει καταρτιστεί ένα μητρώο, συγκεντρώθηκαν στοιχεία για τους λήπτες βοηθήματος, "έχουμε προχωρήσει στην ενοποίηση, διότι οι Υπηρεσίες ήταν διάσπαρτες σε διάφορα Υπουργεία που παραχωρούσαν επιδόματα και κάποιος θα μπορούσε να πάρει επιδόματα από πολλές και διάφορες Υπηρεσίες και μέσα από τα ηλεκτρονικά συστήματα έχει καταρτιστεί ένας κατάλογος και με βάση  συγκεκριμένα πλέον κριτήρια παραχωρούνται τα επιδόματα στήριξης στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού".
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη τους εθελοντές, "οι οποίοι συμβάλλουν, διότι και να θέλει το κράτος δεν μπορεί να καλύψει" και ανέφερε ότι "δεν υπάρχει χώρα που, όσο και αν ευημερεί, να μην έχει ανάγκη την εθελοντική προσφορά των πολιτών".
 
Το εθελοντικό κίνημα, συμπλήρωσε, είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί ανθρώπους και παρέχει την απαραίτητη στήριξη και φροντίδα σε ηλικιωμένους και παιδιά και τις όποιες άλλες κοινωνικές και ανθρωπιστικές παροχές, οι οποίες όπως τόνισε, "δημιουργούν προϋποθέσεις έτσι ώστε να διατηρείται ο κοινωνικός ιστός, να διατηρείται ο θεσμός της οικογένειας, να νιώθουν ασφάλεια οι εργαζόμενοι και, γενικότερα, να έχουμε προοπτικές ευημερίας".
 
Τέλος συνεχάρη το Δήμαρχο και Πρόεδρο του ΣΚΕ Μέσα Γειτονιάς, Δώρο Αντωνίου "διότι συνεχίζει έργο προκατόχων του ενισχύοντας το  έργο του Συμβουλίου", όπως επίσης και τα μέλη του ΣΚΕ και του Δημοτικού Συμβουλίου Μέσα Γειτονιάς, αλλά και τους παρευρισκόμενους στο φιλανθρωπικό δείπνο "που με την εδώ παρουσία σας ενισχύεται και ενθαρρύνεται τους εθελοντές στους οποίους η Πολιτεία οφείλει ευγνώμονες ευχαριστίες".
 
Σε χαιρετισμό του εξάλλου, ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς ανέφερε ότι σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια του ΣΚΕ να συνεχίζει το έργο που επιτελεί για παιδιά και άτομα τρίτης ηλικίας έχει το Κράτος, το οποίο το στηρίζει από το 1997 που ιδρύθηκε και το ενισχύει οικονομικά κάθε χρόνο.
 
Ένας από τους στόχους του ΣΚΕ, συνέχισε, είναι να στηρίζει τους εργαζόμενους γονείς, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση και προστασία των παιδιών, με τη λειτουργία τριών παιδικών λεσχών, όπου φοιτούν παιδιά από 5 έως 12 ετών, στα οποία προσφέρετε φαγητό, βοήθεια στη μελέτη της σχολικής εργασίας, απασχόληση με διάφορες δραστηριότητες, εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδρομές.
 
Επιπρόσθετα, είπε ο κ.Αντωνίου, το ΣΚΕ ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλύψει την κοινωνική ανάγκη των ηλικιωμένων για αξιοπρεπή διαβίωση, επανένταξη στο κοινωνικό περιβάλλον, ανεξαρτητοποίηση, αποφυγή ιδρυματοποίησης, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία.
 
Ο κ.Αντωνίου απένειμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμνηστικό έργο τέχνης με το έμβλημα του ΣΚΕ Μέσα Γειτονιάς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top