ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΑΚΕΛ καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική σκληρής λιτότητας

Το ΑΚΕΛ καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική σκληρής λιτότητας

Το ΑΚΕΛ καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική σκληρής λιτότητας, ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, αφού οι επιπτώσεις της σε αυτόν τον τομέα είναι τραγικές για χιλιάδες συμπολίτες μας, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

“Θεωρούμε εγκληματική κάθε απόπειρα ωραιοποίησης της κατάστασης στον τομέα αυτό από τους κυβερνώντες, αφού για πολλούς οικονομικά δυσπραγούντες συμπολίτες μας, οι λίστες αναμονής έχουν ήδη γίνει λίστες θανάτου”, αναφέρει.

“Το υπερπολύτιμο αγαθό της υγείας”, προσθέτει, “ από δικαίωμα που έπρεπε να ήταν για όλους, εξελίσσεται σταθερά σε προνόμιο για ολοένα και λιγότερους προνομιούχους”.

“Απαίτηση της κοινωνίας”, συνεχίζει, “την οποία προτάσσει το ΑΚΕΛ εδώ και καιρό, είναι όπως τα €330 εκ. λιγότερα που αυτή η Κυβέρνηση ξόδεψε για την υγεία την τελευταία τριετία για να φτιάχνει μαξιλάρια λιτότητας, να τα επιστρέψει πίσω στη δημόσια υγεία για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες που υφίστανται, να τα επιστρέψει πίσω στην κοινωνία με την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, στο πλαίσιο της αυτονόμησης τους, να τα επιστρέψει πίσω στην κοινωνία, εφαρμόζοντας το ΓΕΣΥ, το οποίο φρόντισε να το βάλει στον πάγο επειδή απέτυχε να επιβάλει το πολυασφαλιστικό και να φεσώσει με €300 εκ. ετησίως τους πολίτες για τα κέρδη των ασφαλιστικών εταιρειών”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top