ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δουλεύει στο δημόσιο, «καταδίκασε» αστυνομικούς και πιστεύει ότι «οι χειρουργοί βάζουν τσιπς στους ασθενείς» - ΕΓΓΡΑΦΑ

Δουλεύει στο δημόσιο, «καταδίκασε» αστυνομικούς και πιστεύει ότι «οι χειρουργοί βάζουν τσιπς στους ασθενείς» - ΕΓΓΡΑΦΑ

Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τον δασοφύλακα Παναγιώτη Σαββίδη, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς τον Φεβρουάριο του 2014 στα αστυνομικά κρατητήρια της Πόλης Χρυσοχούς.

Οι δυο αστυνομικοί Παναγιώτης Ηρακλέους και Κάρλος Ντεκερμεντζιάν, ως γνωστόν, κρίθηκαν ένοχοι από το Κακουργιοδικείο Πάφου (η ποινή θα ανακοινωθεί στις 20 Μαΐου). Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο παραπονούμενος, Παναγιώτης Σαββίδης, που κρίθηκε ως αξιόπιστος μάρτυρας, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Ρομπότ και τσιπς…
Τουλάχιστον αυτό αναφέρεται στην έκθεση ψυχιάτρου του Γ.Ν. Παφού. Όπως σημειώνει η γιατρός, ο δασοφύλακας πιστεύει ότι «συνυπάρχουμε με τα ρομπότ» και πως «οι χειρουργοί βάζουν τσιπς στους ασθενείς».

Επιθετικός
Η ψυχίατρος που κλήθηκε να αξιολογήσει τον Σαββίδη, γράφει στην έκθεσή της μεταξύ άλλων: «Παρουσιάζει ψυχοκινητική ανησυχία, είναι λογορροϊκός, λεκτικά επιθετικός με ασάφεια λόγου. Παρουσιάζει παραληρητικές ιδέες. Δεν έχει επίγνωση της κατάστασής του και γίνεται επιθετικός».

«Αναστατώνεται, βρίζει και φωνάζει»
Αναφέρεται ακόμη ότι άτομο του περιβάλλοντός του υποστήριξε πως «ο Παναγιώτης αναστατώνεται και εκνευρίζεται εύκολα, βρίζει και φωνάζει στο σπίτι και δεν συνεργάζεται με την θεραπεία».

Τοξικές ουσίες
Επιπλέον, η ψυχίατρος διατύπωσε τη θέση ότι δεν είναι σε θέση να καταθέσει στο δικαστήριο, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αυτή του η συμπεριφορά να είναι απόρροια χρήσης τοξικών ουσιών.

Θυμίζουμε ότι οι δυο αστυνομικοί της άμεσης δράσης κλήθηκαν να επέμβουν και να χειριστούν τον Σαββίδη, μετά την άγρια επίθεση που εξαπέλυσε κατά αστυνομικού (τον τραυμάτισε με σουγιά σε διάφορα σημεία του σώματος) στα αστυνομικά κρατητήρια Πόλης Χρυσοχούς τον Φεβρουάριο του 2014. Γι΄ αυτή την υπόθεση ο τότε 26χρονος είχε κριθεί ένοχος, με την δικαστική απόφαση να αναφέρει ότι τα πλήγματα με σουγιά κατά του οργάνου της τάξεως θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία. Ο Σαββίδης είχε αντιδράσει μετά από σύλληψή του από άνδρες της ΥΚΑΝ.

Με όλα αυτά εγείρονται πολλά ερωτηματικά και προκαλούνται εύλογοι προβληματισμοί. Όχι μόνο σε σχέση με την στάση των καταδικασθέντων αστυνομικών που είχαν να κάνουν με ένα επικίνδυνο και εκτός ελέγχου άτομο, αλλά και επειδή ο Σαββίδης εργοδοτείται από το δημόσιο ως δασοφύλακας…

Φάνης Μακρίδης 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top