ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aβ. Νεοφύτου: «Το ΑΚΕΛ πρέπει να αποφασίσει είτε είμαστε κυβέρνηση της κοινωνικής αναλγησίας ή είμαστε ο Άγιος Βασίλης»

Aβ. Νεοφύτου: «Το ΑΚΕΛ πρέπει να αποφασίσει είτε είμαστε κυβέρνηση της κοινωνικής αναλγησίας ή είμαστε ο Άγιος Βασίλης»

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε πως «προκηρύχθηκαν οι 3,000 θέσεις για να γίνει πράξη αυτό που οφείλαμε και οφείλουμε στους νέους μας, για μείωση της θητείας σε 14 μήνες».

Ο λαός με τις θυσίες του μας βοήθησε να βγούμε από το μνημόνιο, δικαιωματικά τα όποια πλεονάσματα του ανήκουν και ορθά η Κυβέρνηση ιεράρχησε με δίκαιο τρόπο ποιοι πρέπει να πάρουν μερίσματα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, απαντώντας σε όσους επικρίνουν την Κυβέρνηση για τις πρόσφατες αποφάσεις της για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις λίστες αναμονής και την πρόσληψη 3,000 οπλιτών στην ΕΦ.

Σε διάσκεψη Τύπου στα γραφεία του ΔΗΣΥ ο κ. Νεοφύτου διερωτήθηκε “γιατί λύσσαξαν” κάποιοι με την Κυβέρνηση, η οποία παρέλαβε μια οικονομία υπό χρεωκοπία και αυτή τη στιγμή καταγράφει ρυθμούς ανάπτυξης. Σε παρατήρηση ότι η αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση για προεκλογικές σκοπιμότητες, ο κ. Νεοφύτου διερωτήθηκε κατά πόσο επειδή εμείς έχουμε προεκλογική περίοδο πρέπει να απαγορεύσουμε στην Eurostat να κάνει τις ανακοινώσεις για τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη και την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τη Eurostat, “η Κύπρος έχει ένα από τα πιο ψηλά ποσοστά ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, μια οικονομία που πριν τρία χρόνια βρισκόταν στα πρόθυρα της οικονομικής χρεωκοπίας, και πολύ σωστά η Κυβέρνηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και το ΥΠΟΙΚ έχουν ως προτεραιότητα τους πολίτες”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι είναι με την ωριμότητα της κοινωνίας και τις θυσίες των πολιτών που πετύχαμε την έξοδο από το μνημόνιο αλλά και τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, οι οποίοι μας δίνουν την ευκαιρία να έχουμε κάποια πλεονάσματα και το μέρισμα ανήκει στον κυπριακό λαό.

“Και η Κυβέρνηση ιεράρχησε με πάρα πολύ σωστό και κοινωνικά δίκαιο τρόπο ποιοι είναι αυτοί που πρέπει πρώτα να πάρουν μέρισμα και αυτοί είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ασθενείς που για χρόνια ταλαιπωρούνταν στις λίστες αναμονής για να μπορέσουν είτε να κάνουν την εγχείριση στα κρατικά νοσηλευτήρια είτε με ένα κουπόνι να επιλέξουν το γιατρό και το νοσηλευτήριο του ιδιωτικού τομέα της δικής τους επιλογής”, είπε.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος και ο ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για μείωση φορολογιών, για ελαφρύνσεις στο σύνολο της κοινωνίας και των πολιτών και επιπρόσθετα προκηρύχθηκαν οι 3,000 θέσεις για να γίνει πράξη αυτό που οφείλαμε και οφείλουμε στους νέους μας, για μείωση της θητείας σε 14 μήνες.

Για τις επικρίσεις του ΑΚΕΛ για την κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι "θα πρέπει το ΑΚΕΛ να αποφασίσει είτε είμαστε κυβέρνηση της κοινωνικής αναλγησίας ή είμαστε ο Άγιος Βασίλης που μοιράζει δώρα και μερίσματα στις ευάλωτες ομάδες”, διευκρινίζοντας ότι η αύξηση στο επίδομα των χαμηλοσυνταξιούχων και η πρόσληψη 3,000 οπλιτών “δεν χρειάζεται καμία μα καμία έγκριση της Βουλής”.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι την περασμένη πενταετία εφαρμόστηκαν φιλολαϊκές πολιτικές και το αποτέλεσμα ήταν από ανάπτυξη πήγαμε σε ύφεση, και η ανεργία από 3,6% πήγε στο 14,8%. Επιπρόσθετα ήταν, ανέφερε, η πρώτη πενταετία από την ίδρυση της ΚΔ που περικόπηκαν μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

Σήμερα... να μου επιτραπεί η λέξη, λύσσαξαν όλοι πάνω σε αυτή την Κυβέρνηση γιατί πήρε μια οικονομία υπό χρεωκοπία βγήκαμε από το μνημόνιο, επανακτώντας εθνική κυριαρχία και αξιοπιστία, αφήσαμε πίσω μας την ύφεση και έχουμε από τους πιο ψηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρώπη, μειώνεται η ανεργία, τα πρώτα μερίσματα δίδονται στις ευάλωτες ομάδες, αποκαθίστανται οι έκτακτες περικοπές σε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και έχουμε και τις δυνατότητες να μειώσουμε φόρους”, ανέφερε.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι με την ωριμότητα της κοινωνίας και τις θυσίες των πολιτών πετύχαμε πολλά και μπορεί να μην είναι όλα ρόδινα ΄όμως βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι “και στις 22 του Μάη οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν είτε τη συνέχιση της σταθερής προοπτικής είτε να ρισκάρουμε να πάμε πίσω”.

Συνομιλίες- Κοινό ανακοινωθέν ηγετών

Για το κοινό ανακοινωθέν των δύο ηγετών με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την επανάληψη των συνομιλιών, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι η επαναβεβαίωση εκ μέρους των ηγετών των δύο κοινοτήτων ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται σκληρά για επίτευξη του εθνικού στόχου, που δεν είναι άλλος από την επανένωση της μοιρασμένης μας πατρίδας, είναι μια θετική πρωτοβουλία.

“Εμείς στηρίζουμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στη δύσκολη αυτή προσπάθεια για να φέρει εις πέρας ένα αγώνα δεκαετιών για να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από την τουρκική κατοχή και τα τουρκικά στρατεύματα για να ζήσουμε σε μια ενωμένη ευρωπαϊκή χώρα χωρίς ξένους εγγυητές”, ανέφερε. Σε ερώτηση κατά πόσο είναι εφικτή η λύση εντός του 2016 με τις διαφορές σε σημαντικά ζητήματα να παραμένουν, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί καθαρά από την πολιτική βούληση της Άγκυρας.

“Αν η Αγκυρα δεχτεί μια λύση του Κυπριακού βασισμένη στο διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές χωρίς ξένους στρατούς χωρίς εγγυητές και μια σωστή εδαφική αναπροσαρμογή με τη διασφάλιση των τεσσάρων βασικών ελευθεριών της ελεύθερης διακίνησης, εγκατάστασης, απόκτησης περιουσίας και το δικαίωμα εργασίας, τότε γιατί να μην θεωρήσουμε ότι είναι αρκετό για να λύσουμε τους επόμενους μήνες το Κυπριακό”, ανέφερε.

Σχολίασε και χθεσινοβραδινά ρεπορτάζ (14/05) σε τηλεοπτικό σταθμό καθώς και σημερινό δημοσίευμα του “Φ” για το πλήρες κείμενο της επιστολής του ΠτΔ προς τον Γιούνκερ για το θέμα της φιλελευθεροποίησης της βίζας για την Τουρκία και ανέφερε ότι επαναβεβαιώνεται η θέση αρχής της δικής μας πλευράς και αποδεικνύεται πόσο αβάσιμες ήταν οι κριτικές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

“Ο ΠτΔ και η Κυβέρνηση έκαναν ξεκάθαρο προς τις Βρυξέλλες πως δεν πρόκειται να συναινέσουν στην ελευθεροποίηση της βίζας αν η Τουρκία δεν εφαρμόσει τα 72 κριτήρια αλλά και σεβαστεί ότι υπάρχει ένα κράτος μέλος της ΕΕ που πρέπει και με την Κύπρο, αναγνωρίζοντας την ΚΔ να συνάψει τις σχέσεις εκείνες τις ανταλλαγές πληροφοριών τις συμφωνίες επανεισδοχής που είναι σημαντικές και για την Ευρώπη αλλά και για την Κύπρο”, κατέληξε.

Πηγή — ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top