ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση δασοφύλακα Σαββίδη: «Εν θα μου τζίσετε γ… την ράτσα σας»

Υπόθεση δασοφύλακα Σαββίδη: «Εν θα μου τζίσετε γ… την ράτσα σας»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η κοινή γνώμη αναμένει να ακούσει την ποινή των δυο Αστυνομικών για τα όσα διαδραματιστήκαν στα Αστυνομικά Κρατητήρια της Πόλης Χρυσοχούς, όμως τα όσα προηγήθηκαν δείχνουν πως ο δασοφύλακας Π.Σαββίδης είχε επίγνωση του τι γινόταν.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Και το κυριότερο; Υπάρχουν κάποια ζητήματα που σε κάνουν να διερωτάσαι: Πώς καταδικάστηκαν δυο αστυνομικοί, την στιγμή που είχαν απέναντί τους ένα επικίνδυνο άτομο με βίαιη συμπεριφορά και μάλιστα με… δικαστική βούλα;

Οι δυο αστυνομικοί καταδικάστηκαν ως ένοχοι στις κατηγορίες για πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και σκληρής, απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης, με σκοπό την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

Ωστόσο, τα όσα αποφάσιζε το δικαστήριο τον Αύγουστο του 2015 καταδεικνύουν πως η εικόνα ήταν πολύ διαφορετική.

Στην απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου στις 18 Αυγούστου 2015, αναφέρονται σημεία που επιβαρύνουν την θέση του Παναγιώτη Σαββίδη ενώ την ίδια στιγμή ελαφρύνουν την θέση των ιδίων των Αστυνομικών.

Συγκεκριμένα:

1.Ο Σαββίδης χρησιμοποίησε βιαιότητα και εξύβρισε τους Αστυνομικούς της ΥΚΑΝ λέγοντας τους «εν θα μου τζίσετε γ… την ράτσα σας».

2. Σε άλλη στιγμή ανέφερε στους Αστυνομικός της ΥΚΑΝ «ότι εγίνειν εγίνειν έκαμα λάθος, εν θέλω δικηγόρο». Μάλιστα η μαρτυρία του Αστυνομικού της ΥΚΑΝ κρίθηκε από το δικαστήριο αληθείς.

3.Ένα άλλο κραυγαλέο γεγονός είναι πως ο Σαββίδης είχε πει ψέματα. Συγκεκριμένα καταγράφετε το πιο κάτω. «Α. Είπα στην αρχή είναι αποσπάσματα της χρονικής περιόδου, μπορεί να υπάρχουν παραλείψεις, ασαφείς  τζαι ψέματα υπάρχουν και εκ μέρους άλλων, από μέρους άλλων, δεν είμαι ο μόνος που λέει ψέματα, ότι είμαι ο μόνος άνθρωπος που λέει ψέματα».

4.Ο Σαββίδης επιτίθεται και τραυματίζει τους δυο Αστυνομικός με σουγιά τον οποίο είχε στην κατοχή του, ενώ αρνείτο κατηγορηματικά να του γίνει σωματικός έλεγχος πριν περάσει στα κρατητήρια. Χαρακτηριστικό είναι ο ισχυρισμός του ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Στην αντεξέταση του ανέφερε. «Ήταν οι δυο τελευταίοι που ήταν να με πάρουν στα κριτήρια, δεν έπρεπε να τον τραυματίσω, ούτε είμαι υπέρ της βίας, αλλά όπως εκτυλίχθησαν τα γεγονότα, η αρχαία παροιμία όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος ισχύει».

Τα ερωτήματα που προκύπτουν στην υπόθεση του δασοφύλακα Παναγιώτη Σαββίδη εναντίον των Αστυνομικών είναι πάρα πολλά, το κυριότερο όμως είναι πώς ο άνθρωπος αυτός παρουσιάζεται ως θύμα υπέρμετρης βίας σε Αστυνομικούς.

Όπως μάλιστα πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή, στην όλη υπόθεση των τραυματισμών των Αστυνομικών από τον δασοφύλακα Σαββίδη, οι Αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην όλη υπόθεση, από την σύλληψη του μέχρι και τα μαχαιρώματα, έχουν  πειθαρχικές έρευνες εναντίον τους, εκτός του Αστυνομικού Παφίτη, που δέχθηκε και τα μαχαιρώματα στο πρόσωπο.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top