ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικά στο ThemaOnline: Τρύφωνας Τρύφωνος - «Θα πάω κόντρα στην ροή της αρνητικής κατάστασης που ζούμε»

Αποκλειστικά στο ThemaOnline: Τρύφωνας Τρύφωνος - «Θα πάω κόντρα στην ροή της αρνητικής κατάστασης που ζούμε»

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την μεγάλη αναμέτρηση των Βουλευτικών Εκλογών ο υποψήφιος Βουλευτής για το Δήκο Λάρνακας, μιλά αποκλειστικά στο ThemaOnline και την δημοσιογράφο Έλενα Τσιακούπη, για τον άνθρωπο και πολιτικό, Τρύφωνα Τρύφωνος!

Πειτε μας λιγα λογια για τον άνθρωπο Τρυφωνα.

Γεννήθηκε το 1971. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent, νομική στο University of Wales και είναι κάτοχος τίτλου μάστερ MBA in Finance του South Eastern University. Είναι ανώτερο στέλεχος του Συνεργατισμού. Ήταν ιδρυτικό μέλος και γραμματέας/ διευθυντής στο συνεργατικό ταμιευτήριο Λαρκακας. Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Λάρνακας απο το 2001. Είναι επίτιμος πρόξενος της Γκάμπιας στη Κύπρο απο το 2003 και μέλος στο Δ.Σ του σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες “Αγιος Λάζαρος” Είναι έγγαμος με τη Λίζα Μακρίδου- Τρύφωνος και έχει τρεις γιους και μια κόρη.

Πως θα χαρακτηρίζατε τον πολίτικο Τρύφωνα;

Άνθρωπος με θάρρος, τόλμη, αποφασιστικότητα, με πολιτική ειλικρίνεια και ωριμότητα. Άνθρωπος απλός με ήθος, προσηλωμένος στις αξίες της ζωής.

Ως πολιτικός θα αναλάβω με υπευθυνότητα και σοβαρότητα ολα τα θέματα που απασχολούν την πόλη μου και επαρχία και ειδικά τον πολίτη για το γενικό καλό και την ευημερία της κοινωνίας μας.

Ποιο θεωρείται το μεγαλύτερο σας προσόν έναντι στους άλλους υποψηφίους

Δεν γνωρίζω και δεν είναι σωστό να εκφράσω γνώμη για τους συνυποψήφιους μου.  Οσον αφορά τον εαυτό μου βασίζομαι στην ειλικρίνεια, εντιμότητα, το ήθος και τον δυναμισμό που με διακατέχει για να αγωνιστώ σαν νέος άνθρωπος, για αυτά τα οποία έχω δει να φέρνουν την χώρα μου στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται αυτήν την στιγμή.

Δώστε φωνή σε νέα πρόσωπα και κρίνεται τις πράξεις τους με αυστηρότητα κατευθύνοντας τους στην υλοποίηση της θέλησης του λαού.

Για ποιο λόγο να σας ψηφίσει ένας πολίτης;

Επειδή χρειαζόμαστε αλλαγή. Μόνο με την αλλαγή θα επέλθει κάθαρση. Μόνο με την αλλαγή δίνεται την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να υλοποιήσουν τα κοινωνικά τους οράματα. Μόνο με την αλλαγή θα δώσετε το μήνυμα στην πολιτική ζωη του τόπου οτι έχετε τη δύναμη να ανατρέψετε αυτά που δημιουργήθηκαν εις βάρος του κυπριακού λαού. Για να ανατρέψουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας ολες τις ανισότητες, την πολιτική του ρουσφετιού και της διαφθοράς, σας καλώ να αναλογιστείτε πού θα δώσετε την ψήφο σας στις 22 Μαΐου. Εγώ μπορώ, αλλά μαζί με εσας!

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει να υλοποιηθούν σε περίπτωση εκλογής σας.

- Αξιοποίηση των θεσμικών οργάνων για πρακτική οικονομική στήριξη σε ομάδες πληθυσμού που χρήζουν ανάγκης.

-Αξιοποίηση νέων ιδεών από νέους που θα μπορούν να δημιουργήσουν νέα start ups για προώθηση της επιχειρηματικότητας τους.

-Δημιουργία μιας νέας επιτροπής που θα αποτελείται από νέους, που θα συσταθεί και θα συμμετέχει σαν παρατηρητής στις επιτροπές της βουλής.

-Αξιοποίηση της περιοχής Αλυκής, μέσω της ευρωπαικης επιτροπής με χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων που θα καταστήσουν την αλυκή σε τουριστικό και οικονομικό κέντρο.

-Αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου Λάρνακας-Δεκέλειας και προώθηση του μετώπου Φοινικούδες και Μακένζυ.

-Αξιοποίηση του ιατρικού και αθλητικού τουρισμού με ενοικιαγορά χαλίτικης γης και συνεννόηση με το ΕΒΕΛ για προσέλκυση επενδυτών.

-Αξιοποίηση θρησκευτικού τουρισμού μέσω διάφορων προγραμμάτων

-Αξιοποίηση του εμπορικού κέντρου.

-Αξιοποίηση για προσέλκυση ιδιωτικών πανεπιστημίων του εξωτερικού για να γίνει και η Λάρνακα πανεπιστημιούπολη

- Αξιοποίηση του παλιού χώρου του αεροδρομίου Λάρνακας.

Ποιο θεωρείται το πιο σημαντικό πρόβλημα της εποχής και ποιες μεθόδους προτείνετε για αντιμετώπιση;

Η ανεργία που φέρνει την αβεβαιότητα του αύριο. Ανάμεσα μας βρίσκονται άνθρωποι που αδικηθήκαν από το σύστημα. Είναι απαράδεχτο νέοι επιστήμονες να είναι άνεργοι ή να εργάζονται για τον εξευτελιστικό μισθό των 700 ευρώ. Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα της εργοδότησης 6 μηνών δεν είναι λύση. Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε νέους ανθρώπους να ξενιτεύονται επειδή δεν υπάρχει μέλλον στον τόπο τους. Το πολιτικό σύστημα έχει εισβάλει στις ζωές των νέων ανθρώπων και δεν τους επιτρέπει να φτιάξουν οικογένεια και σπιτικό.

-Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους ανθρώπους να μείνουν στον τόπο τους.

-Η αναπτυξη της τουριστικής υποδομής της πόλης, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

-Η αξιοποίηση του λιμανιού σε εμπορικό και επιβατικό και σε συνδυασμό με τις πιο πάνω ενδεικτικές προτάσεις, οι οποιες με την υλοποίηση τους, θα μπορούσαν να συμβάλουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην μείωση της ανεργίας. Γιατί η ανεργία μόνο με την ανάπτυξη μπορεί να μειωθεί.

Η αποχή ή τα λευκά είναι ένα ζήτημα που θα κυριαρχήσει στις εκλογές. Ποιο είναι το σχόλιο σας.

Η αποχή δεν είναι πολιτική στάση. Είναι φυγομαχία. Αντιθέτως η εκλογές αποτελούν ιερή στιγμή της Δημοκρατίας.

Ζούμε σήμερα σε μια κοινωνία διαφθοράς, ρουσφετιού και αδικίας. Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση οφείλουμε όλοι να μην απέχουμε από τις εκλογές. Ο πολίτης έχει υποχρέωση και πρέπει να συμμετάσχει κάνοντας τις σωστές επιλογές για να μπορεί να ελπίζει.

Ποια πολιτική σκέφτεστε να ακολουθήσετε. Τι θα απαντούσατε σε ένα υποψήφιο ο οποίος θα σας έλεγε “Είστε όλοι το ίδιο και για ποιο λόγο να ψηφίσω όταν το μέλλον μου είναι καταδικασμένο”;

Ακολουθώ την πολιτική της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Την πολιτική που οι πολιτικοί θα προάγουν για το καλό της κοινωνίας, έτσι ώστε να αφυπνιστούν οι πολίτες στο να ξαναποκτήσουν την χαμένη τους εμπιστοσύνη προς τους πολιτικούς.

 Ολα μπορούν να αλλάξουν, φτάνει να το θέλουμε. Για να γίνει αυτό χρειάζονται νέοι και σωστοί άνθρωποι που δεν ακολουθούν καμίαν υποκριτική τακτική, ούτε υπόσχονται και μετά ξεχνούν. Ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει υποσχέσεις.

Στο σχόλιο “είναι όλοι το ίδιο και για ποιο λόγο το μέλλον είναι καταδικασμένο”  απαντώ…

Μέσα σε όλον αυτόν τον όλεθρο της πολιτικής σκηνής, νιώθω πως υπάρχει ακόμα ελπίδα για Αλλαγή, γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν πτοούνται για κανένα αξίωμα και για κανένα προσωπικό συμφέρον, παρά μόνο για τη σωτηρία της χώρας και την επαναφορά των χαμένων ανθρωπίνων αξιών.

Εμείς οι νέοι λοιπόν θα αγωνιστούμε με όποιες συνθήκες γιατί έχουμε χρέος να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας και να επανασυγκροτήσουμε το παρόν για να δώσουμε παλμο στο μέλλον που μας περιμένει.

 Γιατί “ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ”.

Ποιο είναι το μήνυμα σας στον κόσμο; 

Θα πάω κόντρα στην ροή της αρνητικής κατάστασης που ζούμε, αλλά σας θέλω μαζί μου, για να ανορθώσουμε την πληγωμένη εθνική μας περηφάνια, για μια υπόσχεση τακτικής στον λαό μας που θα μας οδηγήσει σε ένα καλό αποτέλεσμα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top