ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΦΟΣ: Eμπλέκονται και γιατροί στην κομπίνα σε βάρος ηλικιωμένου

ΠΑΦΟΣ: Eμπλέκονται και γιατροί στην κομπίνα σε βάρος ηλικιωμένου

Χειροπέδες σε δυο γιατρούς στην Πάφο αναμένεται να περάσει από ώρα σε ώρα η Αστυνομία. Ήδη εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης τους.

Εμπλέκονται και γιατροί στην κομπίνα σε βάρος ηλικιωμένου στην Πάφο. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης για την οποία συνελήφθησαν την Πέμπτη, (2/6), τέσσερα πρόσωπα, οι αστυνομικοί ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου οδηγήθηκαν στα ίχνη δυο γιατρού. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή οι δυο υπέγραφαν πλαστά πιστοποιητικά πρόσωπων για διάφορες ασθένειες για να  δικαιολογείται και ανάγκη της τους να έχουν  οικιακό βοηθό.

Πρόκειται για τους Ν.Π., παθολόγο και τον Τ.Θ, χειρούργο.  

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν 78χρονος κλήθηκε από το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων να πλήρώσει οφειλές.

Όπως έγραψε η ιστοσελίδας μας, ToThemaOnline, σε προηγούμενο άρθρο Ο 78χρονος πληροφορήθηκε ότι είχε καθυστερημένες οφειλές για εργοδότηση αλλοδαπού οικιακού βοηθού. Ο ίδιος ανάφερε πως δεν είχε ποτέ οικιακό βοηθό και απευθύνθηκε στην Αστυνομία.

Από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε πως ο 78χρονος μέσω συγκεκριμένου ιδιωτικού γραφείου εξευρέσεως εργασίας αλλοδαπών, είχε υποβάλει αίτηση παλιότερα σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις για εργοδότηση αλλοδαπού. Οι δυο αιτήσεις του απορρίφθηκαν ενώ η μια έγινε αποδεκτή. Ο ηλικιωμένος όμως ποτέ δεν ενημερώθηκε για το γεγονός της έγκρισης του.

Ο αλλοδαπός έφτασε στις 10/08/2013 στην Κύπρο, αλλά εργοδοτήθηκε σε άλλο σπίτι, όμως ήταν χρεωμένος πάνω στον 78χρονο.

Για την υπόθεση συνελήφθηκαν την Πέμπτη (02-06) με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση τέσσερα πρόσωπα οι δυο γυναίκες υπάλληλοι του γραφείου εξευρέσεως εργασίας, 36 και 28 ετών, και ο ιδιοκτήτης του γραφείου 58 ετών και ο 80χρονος φίλος του ηλικιωμένου. 

Τα τέσσερα πρόσωπα κατηγορούνται για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, πλαστοπροσωπίας, εξασφάλισης εγγραφής και εισόδου με ψευδείς παραστάσεις και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top