ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ομάδες διακίνησης ναρκωτικών έφθασαν στη Λάρνακα - Ναρκωτικά και σε οικία στη Λευκωσία

Ομάδες διακίνησης ναρκωτικών έφθασαν στη Λάρνακα - Ναρκωτικά και σε οικία στη Λευκωσία

Στη σύλληψη τριών προσώπων στη Λάρνακα και τριών προσώπων στη Λευκωσία προχώρησε την Πέμπτη, 92/6) η Αστυνομία, σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις που αφορούν διακίνηση ναρκωτικών.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Παρασκευής, (3/6) ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης δήλωσε ότι οι δυο υποθέσεις είναι πολύ σοβαρές, όχι μόνο λόγω της ποσότητας των ναρκωτικών που εντοπίστηκε, αλλά και λόγω των προσώπων που συνελήφθησαν.

Ομάδες διακίνησης ναρκωτικών έφθασαν στη Λάρνακα 

Όπως είπε ο κ. Σεργίδης, εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι δύο ξεχωριστές ομάδες διακίνησης ναρκωτικών, που διοχετεύουν ναρκωτικά σε Κύπριους χρήστες.

Η πρώτη υπόθεση εκτυλίχθηκε στη Λάρνακα, όπου το βράδυ της Πέμπτης, (2/6), εντοπίστηκαν, κατόπιν πληροφορίας, ναρκωτικά σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε άτομο ηλικίες 46 χρόνων, κάτοχος Ολλανδικού διαβατηρίου.

Μέλη της ΥΚΑΝ διενέργησαν έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν 82 αυγοειδή σκευάσματα κοκαΐνης, μικρού βάρους 1.089 γραμμαρίων.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι ο ύποπτος είχε μεταφέρει τα ναρκωτικά στο σώμα του, λόγω της συσκευασίας, είπε ο κ. Σεργίδης.

Ο 46χρονος συνελήφθη και στη συνέχεια διενεργήθηκε ελεγχόμενη παράδοση, κατά την οποία συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, 37 και 26 χρονών, υπήκοοι Σιέρας Λεόνε.

Οι τρεις οδηγήθηκαν την Παρασκευή ενώπιον δικαστηρίου, όπου εκδόθηκαν διατάγματα 8ήμερης προσωποκράτησης. Ανακρινόμενοι οι τρεις, δίνουν στο παρόν στάδιο κάποιους ισχυρισμούς, που διερευνώνται.

Η Αστυνομία αναμένεται να ζητήσει τη βοήθεια της Europol, αναφορικά με το ταξίδι του Ολλανδού από τη χώρα του προς την Κύπρο, μέσω Βρυξελλών.
 

Ναρκωτικά και σε οικία στον Άγιο Παύλο στη Λευκωσία 


Για την υπόθεση στη Λευκωσία, ο κ. Σεργίδης είπε ότι κατόπιν πληροφορίας που κατείχε η ΥΚΑΝ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη έρευνα στην πατρική οικία 43χρονου Ελληνοκύπριου, στον Άγιο Παύλο, στη Λευκωσία.

Παρών κατά την έρευνα βρίσκονταν ακόμη δύο Ελληνοκύπριοι, 51 και 57 χρόνων, από τη Λάρνακα.

Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν στην αυλή της οικίας οκτώ συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν εννιά κιλά κάνναβης, και εντός της οικίας 700 γραμμάρια κάνναβης.

Επίσης, κατά την έρευνα στην οικία του 51χρονου εντοπίστηκε ένα φυτό κάνναβης, ύψους 80 εκατοστών και στο σπίτι του 57χρονου εντοπίστηκε μικρή ποσότητα κάνναβης μισού γραμμαρίου.

Και τα τρία άτομα συνελήφθησαν και αρνούνται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση. Οδηγήθηκαν την Παρασκευή ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα 8ημερης προσωποκράτησης και για τους τρεις.

Σύμφωνα με τον κ. Σεργίδη, και για τις δύο υποθέσεις θα ληφθούν ακόμη αρκετές καταθέσεις, ενώ θα ζητηθεί και η άρση απορρήτου τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top