ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δουλεύουν υπερωρίες οι Δασικοί υπάλληλοι και δεν βγάζουν ούτε τα λεφτά για τα οδοιπορικά!

Δουλεύουν υπερωρίες οι Δασικοί υπάλληλοι και δεν βγάζουν ούτε τα λεφτά για τα οδοιπορικά!

8 ευρώ την ώρα που δεν αρκούν ούτε για την βενζίνη τους.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Κράτος σε διάλυση η Κύπρος του 2016. Σύμφωνα με καταγγελία δασικού υπαλλήλου στην ιστοσελίδα μας το κράτος τους «υποχρεώνει» να πληρώνουν από την τσέπη τους για να παραμένουν σε επιφυλακή.

Πιο συγκεκριμένα, το κράτος ζητά από τους δασικούς υπαλλήλους να μένουν σε επιφυλακή μετά τις ώρες εργασίας τους και να τους πληρώνει λιγότερα από τα έξοδα μετάβασης τους στον χώρο. Δηλαδή, υποχρεώνουν τον δασικό υπάλληλο να μένει σε επιφυλακή από τις 15:00 που τελειώνει το ωράριο του μέχρι και τις 18:00, αλλά να παίρνει υπερωρία μόνο μία ώρα.

Για γέλια και για κλάματα ο τρόπος που χειρίζεται η Κυβέρνηση το ωράριο τους, αφού δίνουν στους δασικούς υπαλλήλους από τις 15:00 μέχρι τις 17:00 δύο ώρες ελεύθερο χρόνο και αποζημιώνονται μόνο μια ώρα από τις 17:00 μέχρι τις 18:00.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να «παραγραφούν» εάν η αμοιβή ενός δασικού υπαλλήλου ήταν ικανοποιητική, δυστυχώς όμως τα χρήματα που παίρνει ένας υπάλληλος είναι λιγότερα από τα έξοδα μετάβασης του στο δασικό σταθμό.

Όπως μας ανέφερε με παράπονο ο δασικός υπάλληλος «Ας κάνουν κάποιοι έστω και τη δωδεκάτη δεύτερες σκέψεις για όλα αυτά που πράττουν και αποφασίζουν!». Είναι πραγματικά γελοίο να ονομαζόμαστε ευρωπαϊκό κράτος με όσες καταγγελίες έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα για παραλείψεις και αποφάσεις που μας διαλύουν.

 Ποιοι είναι οι Δασικοί Υπάλληλοι

Είναι οι καταρτισμένοι υπάλληλοι του Τμήματος Δασών για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, καθώς είναι απόφοιτοι του Δασικού Κολλεγίου με θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε θέματα πυρόσβεσης.

Εκπαιδεύουν και ηγούνται των πυροσβεστικών ομάδων και βρίσκονται πάντα παρών, όπως έγινε και στην τελευταία μεγάλη πυρκαγιά, δουλεύοντας άοκνα και με ζήλο γι’ αυτό που κάνουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top