Δουλεύουν υπερωρίες οι Δασικοί υπάλληλοι και δεν βγάζουν ούτε τα λεφτά για τα οδοιπορικά!

Δουλεύουν υπερωρίες οι Δασικοί υπάλληλοι και δεν βγάζουν ούτε τα λεφτά για τα οδοιπορικά!

8 ευρώ την ώρα που δεν αρκούν ούτε για την βενζίνη τους.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Κράτος σε διάλυση η Κύπρος του 2016. Σύμφωνα με καταγγελία δασικού υπαλλήλου στην ιστοσελίδα μας το κράτος τους «υποχρεώνει» να πληρώνουν από την τσέπη τους για να παραμένουν σε επιφυλακή.

Πιο συγκεκριμένα, το κράτος ζητά από τους δασικούς υπαλλήλους να μένουν σε επιφυλακή μετά τις ώρες εργασίας τους και να τους πληρώνει λιγότερα από τα έξοδα μετάβασης τους στον χώρο. Δηλαδή, υποχρεώνουν τον δασικό υπάλληλο να μένει σε επιφυλακή από τις 15:00 που τελειώνει το ωράριο του μέχρι και τις 18:00, αλλά να παίρνει υπερωρία μόνο μία ώρα.

Για γέλια και για κλάματα ο τρόπος που χειρίζεται η Κυβέρνηση το ωράριο τους, αφού δίνουν στους δασικούς υπαλλήλους από τις 15:00 μέχρι τις 17:00 δύο ώρες ελεύθερο χρόνο και αποζημιώνονται μόνο μια ώρα από τις 17:00 μέχρι τις 18:00.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να «παραγραφούν» εάν η αμοιβή ενός δασικού υπαλλήλου ήταν ικανοποιητική, δυστυχώς όμως τα χρήματα που παίρνει ένας υπάλληλος είναι λιγότερα από τα έξοδα μετάβασης του στο δασικό σταθμό.

Όπως μας ανέφερε με παράπονο ο δασικός υπάλληλος «Ας κάνουν κάποιοι έστω και τη δωδεκάτη δεύτερες σκέψεις για όλα αυτά που πράττουν και αποφασίζουν!». Είναι πραγματικά γελοίο να ονομαζόμαστε ευρωπαϊκό κράτος με όσες καταγγελίες έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα για παραλείψεις και αποφάσεις που μας διαλύουν.

 Ποιοι είναι οι Δασικοί Υπάλληλοι

Είναι οι καταρτισμένοι υπάλληλοι του Τμήματος Δασών για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, καθώς είναι απόφοιτοι του Δασικού Κολλεγίου με θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε θέματα πυρόσβεσης.

Εκπαιδεύουν και ηγούνται των πυροσβεστικών ομάδων και βρίσκονται πάντα παρών, όπως έγινε και στην τελευταία μεγάλη πυρκαγιά, δουλεύοντας άοκνα και με ζήλο γι’ αυτό που κάνουν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE