ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κοντέινερ στοιβάζονται οι νεκροί στο Γεν.Νοσοκομείου Πάφου - Πρόβλημα στο Νεκροτομείο

Σε κοντέινερ στοιβάζονται οι νεκροί στο Γεν.Νοσοκομείου Πάφου  - Πρόβλημα στο Νεκροτομείο

Πρόβλημα φαίνεται να έχει δημιουργηθεί στο Νεκροτομείο του Νοσοκομείου Πάφου λόγω ανακαίνισης του Νεκροτομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, έξω από το Τμήμα του Νεκροτομείου έχει μεταφερθεί ένα ψυγείο σε στυλ κοντέινερ για την τοποθέτηση των νεκρών, ωστόσο οι νεκροτομές δεν μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες να διενεργηθούν στο συγκεκριμένο χώρο και επειδή πρέπει να γίνουν νεκροτομές επιβάλλεται η μεταφορά τους στο Νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου Σπύρος Γεωργίου απουσιάζει από το Νοσοκομείο με άδεια ενώ η ιατρός που τον αντικαθιστά δεν έχει εξεύρει λύση για τη μεταφορά των νεκρών επί του παρόντος αφού για τη μεταφορά τους επιβάλλεται να χρησιμοποιηθεί ειδικό μεταφορικό μέσο με οδηγό.

Το πρόβλημα προέκυψε σήμερα όταν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου επισκέφτηκε μέλος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου για να ζητήσει να μεταφερθεί νεκρός στο Νοσοκομείο Λεμεσού για νεκροτομή.

Η αντικαταστάτρια του Διευθυντή του Νοσοκομείου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ζήτησε από το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών να γίνει η μεταφορά του νεκρού μέσω ασθενοφόρου.

Ερωτηθείσα σχετικά με το θέμα, η υπεύθυνη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πάφου Νεοφύτα Χρυσάνθου είπε στο ΚΥΠΕ ότι επικοινώνησε με την υπεύθυνη των ασθενοφόρων παγκύπρια την Ριάνα Κωνσταντίνου, η οποία, σύμφωνα με την κ. Χρυσάνθου, έδωσε οδηγίες να μην επιτραπεί η μεταφορά νεκρών με ασθενοφόρο, λέγοντας πως τα ασθενοφόρα δεν είναι υποχρεωμένα να μεταφέρουν νεκρούς για νεκροτομή και πως η Διεύθυνση του ΓΝ Πάφου θα πρέπει να εξεύρει άλλη λύση.


ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top