ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πόλη με τις περισσότερες άδειες οικοδομής

Η πόλη με τις περισσότερες άδειες οικοδομής

Αυξήθηκαν οι άδειες οικοδομής τον Απρίλιο – Μειωμένη ωστόσο η συνολική τους αξία σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015.

Πρώτη η Λευκωσία στις άδειες οικοδομής για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου το 2016. Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, στην πρωτεύουσα έχουν εκδοθεί 678 άδειες οικοδομής, 68 περισσότερες απ’ ότι την αντίστοιχη περίοδο το 2015. Ακολουθούν η Λεμεσός με 439, η Πάφος με 254, η Λάρνακα με 250 και τελευταία η Αμμόχωστος με 95.

Ωστόσο, πρώτη σε αριθμό οικιστικών μονάδων είναι η Λεμεσός με 383, έναντι 256 της Λευκωσίας.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα: 

 

Αύξηση... με μειωμένη αξία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις κατά τον Απρίλιο 2016 ανήλθε στις 437. Σε σχέση δηλαδή με 335 που εκδόθηκαν τον Απρίλιο 2015, σημειώθηκε αύξηση 30,4%.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €53,4 εκατομμύρια έναντι €59,9 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 47,9 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα έναντι 44,3 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα τον περσινό Απρίλιο.

Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 201 οικιστικές μονάδες σε σχέση με 147 τον Απρίλιο 2015.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2016 εκδόθηκαν 1.716 άδειες οικοδομής σε σύγκριση με 1.600 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας άνοδο 7,25%.

Την ίδια περίοδο πέρσι είχε σημειωθεί μείωση των αδειών οικοδομής κατά 2,3% σε σχέση με τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2014.

Ωστόσο, η συνολική αξία των αδειών αυτών μειώθηκε κατά 5,2% και το συνολικό εμβαδόν κατά 4,9%.

Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε αύξηση της τάξης του 2,9%.

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠE

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top