Στρατιωτική θητεία: Όλοι 14μηνη θητεία – Και πολύτεκνοι και ορφανοί

Στρατιωτική θητεία: Όλοι 14μηνη θητεία – Και πολύτεκνοι και ορφανοί

Ορφανοί και πολύτεκνοι θα υπηρετούν 14μηνη θητεία όπως το σύνολο των εθνοφρουρών.

Οι βουλευτές την Πέμπτη (14/7) ψήφησαν με 48 ψήφους υπέρ και δύο αποχές σε νόμο το νομοσχέδιο για μείωση της στρατιωτικής θητείας από 24 μήνες σε 14.

Στο πλαίσιο συζήτησης που υπήρχε ανάμεσα στους βουλευτές πριν την ψηφοφορία, εκφράστηκε η άποψη ότι πρέπει να αναθεωρηθεί η απόφαση και οι ορφανοί –πολύτεκνοι εθνοφρουροί να υπηρετούν 10μηνη στρατιωτική θητεία.

Ο Υπ. Άμυνας σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν καθίσταται εφικτό στο παρόν στάδιο οι συγκεκριμένες ομάδες της κοινωνίας να τους παραχωρηθεί περεταίρω μείωση στη θητεία τους, παρόλο που αντιμετωπίζονται από όλους με μεγάλη ευαισθησία. Επίσης υποστήριξε ότι αν γίνει αυτό τώρα, θα υπάρξει άνιση μεταχείριση μεταξύ των εν λόγω κατηγοριών.

Όμως ο Υπουργός ανέφερε ότι, οι εν λόγω κατηγορίες θα πιστώνονται με περισσότερα μόρια, ώστε να τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης και να τοποθετούνται στη φρουρά επιθυμίας τους για να μην ταλαιπωρούνται. 

Σχετικό Άρθρο:Και επίσημα μειωμένη θητεία! Ψήφισε για 14 μήνες η Βουλή

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Δεν αποδεχόμαστε να διοικούν οι δήθεν άριστοι των αρίστων» - Τι σημαίνει το ΑΛΜΑ

Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Δεν αποδεχόμαστε να διοικούν οι δήθεν άριστοι των αρίστων» - Τι σημαίνει το ΑΛΜΑ

Σάρκα και οστά παίρνει το νέο πολιτικό εγχείρημα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, με την ίδρυση του κινήματος «Άλμα», το οποίο παρουσίασε σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο οίκημα του κινήματος.

BEST OF TOTHEMAONLINE