ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το λεωφορείο που τους μετέφερε στη Λάρνακα είχε ατύχημα με 4τροχη και κινούν αγωγές

Το λεωφορείο που τους μετέφερε στη Λάρνακα είχε ατύχημα με 4τροχη και κινούν αγωγές

Σε αγωγές σε βάρος γνωστής αεροπορικής εταιρείας προχωρεί ζευγάρι, λόγω ατυχήματος που είχε με τετράτροχη μοτοσυκλέτα το λεωφορείο το οποίο τους μετέφερε στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Επιμέλεια: Φάνης Μακρίδης

Πρόκειται για τον 28χρονο Πίτερ Σμιθ και τη σύντροφό του, οι οποίοι στρέφουν τα πυρά τους προς την εταιρεία που διοργάνωσε το ταξίδι τους στην Κύπρο.

Το ατύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη (20/07) κατά τη μεταφορά των προαναφερθέντων από το ξενοδοχείο τους στον διεθνή μας αερολιμένα.

Σε κάποιο σημείο του δρόμου ο οδηγός του λεωφορείου πήγε να προσπεράσει ανεπιτυχώς τετράτροχη μοτοσικλέτα, με την οποία συγκρούστηκε.

Η εμπειρία ήταν επώδυνη για τον Σμιθ και τη σύντροφό του, αφού εκτινάχθηκαν από τα καθίσματά τους. Ο πρώτος βρέθηκε μεταξύ δυο καθισμάτων και του διαδρόμου του λεωφορείου με αποτέλεσμα να υποστεί τραυματισμό στον ώμο και στον σβέρκο.

Όσο για την 26χρονη κοπέλα, που δουλεύει ως αισθητικός, κτύπησε με το κεφάλι στο μπροστινό κάθισμα και φέρεται να υπέστη εκδορές.

Πλέον ο Σμιθ που εργάζεται σε πλυντήριο αυτοκινήτων  και η σύντροφός του θα κινηθούν νομικά σε βάρος της Thomas Cook της αεροπορικής εταιρείας που διοργάνωσε το ταξίδι. 

Μιλώντας στην Liverpool Echo, ο Πίτερ Σμιθ, είπε: «Συνέβη 15 λεπτά μετά που ξεκινήσαμε από το ξενοδοχείο μας με προορισμό το αεροδρόμιο. Το λεωφορείο ήταν πίσω από τετράτροχη και την πλησίασε πολύ. 

Πήγε να την προσπεράσει αλλά ξαφνικά πάτησε τα φρένα και βρεθήκαμε στον αέρα. Την επόμενη μέρα είχα οδυνηρούς τραυματισμούς και δεν πήγα δουλειά. Τώρα ασκώ μόνο ελαφρά καθήκοντα. 

Δεν δικαιούμαι επίδομα ασθενείας στη δουλειά μου. Θέλω να πιστεύω ότι οι άνθρωποι μεταφέρονται με ασφάλεια από και προς το ξενοδοχείο, αλλά αυτό δεν ήταν ασφαλές. 

Ήταν το τελευταίο πράγμα που περιμέναμε μετά από τις διακοπές μας. Ήρθαμε πίσω στο σπίτι μας νοιώθοντας χειρότερα απ΄ ό,τι όταν πήγαμε.

Θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι το ατύχημα θα διερευνηθεί με το σωστό τρόπο, έτσι ώστε στο μέλλον συμβάντα σαν αυτό δεν θα σημειωθούν πάλι».

Η Λέσλι Έντουαρντς, δικηγόρος του ζεύγους, ανέφερε: «Αυτό το ζευγάρι απόλαυσε τις διακοπές του και ήταν στο δρόμο του γυρισμού όταν λεωφορείο είχε ατύχημα, αφήνοντάς τους με τραυματισμούς. 

Διερευνούμε τώρα τι έγινε και θα παρέχουμε στον Πίτερ και στην κοπέλα του κάθε βοήθεια και υποστήριξη. 

Είναι σημαντικό οι τουριστικοί πράκτορες να αντιληφθούν την ευθύνη που έχουν όταν μεταφέρουν παραθεριστές από και προς το αεροδρόμιο. Η ασφάλεια των πελατών τους πρέπει να είναι η πρώτη τους προτεραιότητα».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top