ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει ο πατέρας του ήρωα Βασίλη Κρόκου: «Ενταφιάσαμε την γνάθο του παιδιού μου, με δυο δόντια - H έφεση είναι ο ορισμός της απόλυτης ξεφτίλας»

Συγκλονίζει ο πατέρας του ήρωα Βασίλη Κρόκου: «Ενταφιάσαμε την γνάθο του παιδιού μου, με δυο δόντια - H έφεση είναι ο ορισμός της απόλυτης ξεφτίλας»

Την οργή αλλά και την αγανάκτηση του εξέφρασε μέσω συνέντευξης ο πατέρας του αδικοχαμένου Βασίλη Κρόκου, πυροσβέστη της ΕΜΑΚ ο οποίος έχασε την ζωή του στην θανατηφόρο έκρηξη στο Μαρί το 2011.

Ο κύριος Αντρέας, μιλώντας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης», σχολίασε μεταξύ άλλων για την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας να εφεσιβάλει την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου, η οποία προνοούσε αποζημίωση προς τους οικείους του Βασίλη Κρόκου το ποσό των 730.000 ευρώ:

«Δεν περίμενα έτσι πράγμα. Δεν περίμενα ότι θα έπεφταν τόσο χαμηλά. Αμφισβητούν την απόφαση ενός προέδρου του επαρχιακού δικαστηρίου για τις αποζημιώσεις που θα δοθούν στη γυναίκα και το μωρό του Βασίλη. Το μωρό που έχασε τον πατέρα του δεν πρόλαβε να πει την λέξη «παπά». Όλα τα περίμενα, αλλά δεν περίμενα να πέσουν τόσο χαμηλά».

Ενώ συνεχίζει λέγοντας:

«Η έφεση είναι ο απόλυτος ορισμός της ξεφτίλας του κράτους. Οτιδήποτε έμεινε όρθιο από αρχές και αξίες μετά την έκρηξη στο Μαρί το γκρέμισαν αυτοί οι κύριοι με την έφεση».

Σε κάποιο άλλο σημείο της συνέντευξης του ο πατέρας του αδικοχαμένου πυροσβέστη περιγράφει την ανατριχιαστική στιγμή όταν ο ίδιος ως βοηθός αρχηγός αστυνομίας τότε, επισκέφθηκε το νεκροτομείο για να δει τον νεκρό γιο του:

«…Την προηγούμενη μέρα (πριν την κηδεία) ζήτησα από το Αρχηγείο της Αστυνομίας να μάθω τι ταυτοποιήθηκε από τον Βασίλη. Μου είπαν ένα νούμερο. Το νούμερο 78. Πήγα στο νεκροτομείο και μου έδειξαν το νούμερο 78, που ήταν ένα κομμένο χέρι του παιδιού μου. Φίλησα το κομμένο χέρι του Βασίλη και τον αποχαιρέτισα. Τι νομίζατε ότι βρήκαμε και ενταφιάσαμε από το κεφάλι του Βασίλη; Τεμάχιο γνάθου με δυο δόντια. Το μισό σώμα του παιδιού μου έμεινα άταφο στους λόφους της βάσης και τα γύρω χωράφια», κατέληξε.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αντώνης Δημητρίου – Δικηγόρος οικογένειας Κρόκου: «Η εισαγγελία επικοινωνούσε με δικούς μας μάρτυρες» - AUDIO

ΜΑΡΙ - ΝΤΡΟΠΗ! Η Μ. Τσαγκάρη της Ν. Υπηρεσίας δεν αφήνει την ψυχή του Β. Κρόκου να αγιάσει!

 Τραγωδία Μαρί: Χαστούκι από το Επαρχιακό Λάρνακας στην Πολιτεία - Ήθελαν να γλυτώσουν τις 95.000 ευρώ

Τραγωδία Μαρί: 730.000 ευρώ αποζημίωση στην οικογένεια του Βασίλη Κρόκου

Έκλαψαν όλοι στο δικαστήριο! Ο χαροκαμένος πατέρας του ήρωα Βασίλη Κρόκου συγκλόνισε με τα όσα είπε

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top