ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Πρωτοκολλητείου Λεμεσού - Επανήλθε στο πόστο της μια εκ των υπόπτων για παραποίηση εγγράφων

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Πρωτοκολλητείου Λεμεσού - Επανήλθε στο πόστο της μια εκ των υπόπτων για παραποίηση εγγράφων

Αγωγή που καταχωρήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια στο Πρωτοκολλητείο Λεμεσού εξαφανίστηκε ως δια μαγείας, μαρτυρίες την αφήνουν εκτεθειμένη κι αυτή επανήλθε στα καθήκοντά της την περασμένη Δευτέρα (08/08) ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα.

Του Φάνη Μακρίδη

 
Πρόκειται για γραμματειακό λειτουργό που μένει εκτεθειμένη από τα γεγονότα σε σχέση με την εξαφάνιση αγωγής που καταχώρησε δικηγόρος για λογαριασμό διευθυντή εταιρείας από τη Λεμεσό στις 2 Ιουλίου του 2012. Η όλη υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας μέσω του ThemaOnline στις 18 Ιανουαρίου του 2016 και είχε προκαλέσει αίσθηση, αφού τότε στο βιβλίο καταχωρήσεων του Πρωτοκολλητείου Λεμεσού είχε χρησιμοποιηθεί διορθωτικό υγρό και σβήστηκε υπόθεση που είχε καταχωρισθεί, ενώ εξαφανίστηκε και ο σχετικός φάκελος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Δικηγορική απάτη με συνενοχή υπαλλήλου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού!

ΛΕΜΕΣΟΣ: Έδωσαν στον «γνωστό» δικηγόρο 900 ευρώ για διάταγμα, αλλά αν το είδατε εσείς…

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε κι ακόμη η… αθάνατη κυπριακή Πολιτεία δεν έχει αποδώσει ευθύνες για ένα θέμα που πλήττει το δημόσιο συμφέρον. Ο φάκελος για την διερεύνηση της υπόθεσης ετοιμάστηκε με καθυστέρηση από το ΤΑΕ Λεμεσού κι έχει διαβιβαστεί στην νομική υπηρεσία… Μάλιστα, η γραμματειακή λειτουργός που με βάση τα γεγονότα είχε ανάμειξη στο όλο θέμα και μένει εκτεθειμένη, έλειπε για μήνες με άδεια ασθενείας και επανήλθε στα καθήκοντά της τη Δευτέρα (08/08) λες και όλα είναι μέλι γάλα.

Ο Περί Δημοσίας Υπηρεσίας Νόμος
Τι έγινε; Ποιο αόρατο χέρι παρενέβη; Αυτό δεν τον γνωρίζουμε. Γι΄ αυτό που είμαστε βέβαιοι ωστόσο είναι ότι με βάση το άρθρο 85 του Περί Δημοσίας Υπηρεσίας Νόμο, θα έπρεπε να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Αντ΄ αυτού ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της προκαλώντας έκπληξη σε όσους γνωρίζουν την υπόθεση (και είναι πολλοί αυτοί).

Αποτέλεσμα, να παραμένει κλονισμένη η εμπιστοσύνη του κόσμου προς την κυπριακή Πολιτεία, αλλά και να πλήττεται το δικαστικό σύστημα ανεπανόρθωτα...

Πρόβλημα με το τηλέφωνο του Κάστανου
Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της όλης υπόθεσης νοιώσαμε σαν…  μπαλάκι του πινγκ πονγκ. Κανείς δεν ήθελε να μιλήσει ανοικτά (αν και ο Κύπριος φορολογούμενος έχει δικαίωμα να γνωρίζει), ενώ ο ένας μας παρέπεμπε στον άλλον. Έγιναν κι άλλες παραδοξότητες…

Το Ανώτατο Δικαστήριο (έχει την ευθύνη για το Πρωτοκολλητείο), σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, ζήτησε με επιστολή του από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Προσωπικού που υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών, όπως τεθεί σε διαθεσιμότητα η εν λόγω λειτουργός μέχρι την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Επικοινωνήσαμε λοιπόν με το εν λόγω τμήμα για να πληροφορηθούμε τον χειρισμό του οποίου έτυχε η υπόθεση και γιατί δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα η εν λόγω υπάλληλος του Πρωτοκολλητείου Λεμεσού. Η κα Κλεάνθους από την οποία ζητήσαμε ενημέρωση μας είπε πως την υπόθεση την χειρίζεται ο Ανώτερος Διοικητικός Λειτουργός Πέτρος Κάστανος.

Δοκιμάσαμε να επικοινωνήσουμε με τον κ. Κάστανο, λοιπόν. Το τηλέφωνο κτυπούσε κανονικά και μετά από λίγο έδειχνε πως ήταν κατειλημμένο. Δοκιμάσαμε κι άλλες φορές χωρίς να αλλάξει το αποτέλεσμα. Έτσι επικοινωνήσαμε πάλι με την κα Κλεάνθους, η οποία μας είπε ότι έθεσε το ζήτημα στον κ. Κάστανο και της είπε πως «δεν υπάρχει τέτοια επιστολή». Ίσως και στην προκειμένη να παρενέβη το γνωστό «αόρατο χέρι»…

Θα επανέλθουμε…

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top