ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η μελέτη του για το ΓεΣΥ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, σύμφωνα με τον ΠΙΣ

Η μελέτη του για το ΓεΣΥ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, σύμφωνα με τον ΠΙΣ

Η μελέτη, που διενεργεί ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) για το ΓεΣΥ, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν καταληκτικά αποτελέσματα, επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ.

Με αφορμή άρθρο του ηλεκτρονικού Τύπου, το οποίο κάνει λόγο για ολοκλήρωση της μελέτης που διενεργεί ο ΠΙΣ για το ΓεΣΥ και το οποίο αναφέρεται σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, ο ΠΙΣ τονίζει πως “το άρθρο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και αποτελεί παραπλάνηση του κοινού, αφού η μελέτη δεν έχει ολοκληρωθεί και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν καταληκτικά αποτελέσματα”.

Ο ΠΙΣ θεωρεί “τουλάχιστον αδόκιμο το γεγονός ότι το άρθρο αναφερόταν σε δραστηριότητα του, χωρίς όμως, ο Σύλλογος να κληθεί να εκφράσει την άποψη του”.

“Πραγματικά διερωτόμαστε ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετούνται με την δημοσιοποίηση τέτοιου είδους αναλήθειες, που στόχο έχουν, κατά την άποψη μας, την παραπλάνηση του κοινού και τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων. Διατηρούμε όλα τα νομικά μας δικαιώματα, που απορρέουν από την ιδιότητα μας ως θεσμικό όργανο του ιατρικού κόσμου και εάν χρειαστεί δεν θα διστάσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε εκεί και όπου χρειάζεται”, σημειώνει ο ΠΙΣ.

Επιπλέον, σημειώνει ότι “τα αποτελέσματα της μελέτης του ΠΙΣ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα παρουσιασθούν στο Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος και σε όλα τα μέλη του Συλλόγου και αφού ολοκληρωθούν όλες οι ενδο-θεσμικές διαδικασίες, τότε θα δοθούν με κάθε διαφάνεια στα μέλη των ΜΜΕ και στο κοινό”.

Αναφερόμενος στη μελέτη, ο ΠΙΣ αναφέρει ότι επικεντρώνεται στον εντοπισμό βέλτιστων πρακτικών, που ισχύουν σε διεθνές επίπεδο και που δύναται να εφαρμοστούν σε τοπικό επίπεδο με στόχο την πρακτική έναρξη της εφαρμογής του ΓεΣΥ.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top