ΠΑΡΑ-THEMA

AΕΛ: Ο Βabanco στο ΤhemaOnline: Οι στόχοι του για τη νέα χρονιά, ο Πάμπος, το «55» και η υπόσχεση στον κόσμο

AΕΛ: Ο Βabanco στο ΤhemaOnline: Οι στόχοι του για τη νέα χρονιά, ο Πάμπος, το «55» και η υπόσχεση στον κόσμο

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, στα πλαίσια του Media Day της ΑΕΛ, είχαμε το πρωί της Πέμπτης 11/8 με τον Elvis Manuel Monteiro Macedo όπως είναι το πλήρες όνομα του Babanco, ποδοσφαιριστή που εδώ και ένα περίπου μήνα βρίσκεται στο δυναμικό της «αγέλης» του Πάμπου Χριστοδούλου.

Ο 31χρονος διεθνής από το Πράσινο Ακρωτήρι, που είναι ίσως το μεγαλύτερο όνομα που ήρθε φέτος στην ΑΕΛ, (η αγοραστική του αξία να φτάνει το 1.000.000 στο transfermarkt) με την βοήθεια του ποδοσφαιριστή Danillo Bueno, που εκτελούσε χρέη μεταφραστή, απάντησε με ποδοσφαιρική ωριμότητα και ειλικρίνεια στις ερωτήσεις μας. Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Στέλιο Στυλιανού

Babanco θα ήθελα να μάθω τι είναι αυτό που ωθεί ένα ποδοσφαιριστή και στη συγκεκριμένη περίπτωση εσένα κάθε 2-3 χρονιές να αλλάζεις ομάδα;

Έχω παίξει δυο χρόνια στην Εstoril όπου εκεί έκανα καλή δουλειά, τα πήγα καλά, αυτό θέλω να κάνω και στην ΑΕΛ. Είναι μια πρόκληση για μένα, καινούργια ομάδα, καινούργιοι συμπαίκτες, θέλω να συνεχίσω να τα πηγαίνω καλά και να διακριθώ.

Τι είναι αυτό που σου δίνει κίνητρο να ξυπνάς κάθε πρωί και να πηγαίνεις για προπόνηση;

Είναι κυρίως το πάθος για το ποδόσφαιρο. Είναι η νέα αρχή σε μια πολύ καλή ομάδα και ένα πολύ καλό προπονητή όπως τον κύριο Χριστοδούλου και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ.

Πως είναι το κλίμα στα αποδυτήρια και ποιες είναι οι προσδοκίες σου για τη χρονιά που ξεκινά;

Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πολύ καλό. Υπάρχουν πολλοί Βραζιλιάνοι και Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές που μπορούμε να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα και αυτό είναι καλό. Η ομάδα έχει κίνητρο για να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Οι προσδοκίες μου είναι να δώσω το 100% των δυνάμεων μου, να δουλέψω σκληρά και από εκεί και πέρα να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι. Η επιτυχία έρχεται βήμα προς βήμα.

Η ΑΕΛ και η Κύπρος είναι ο νέος σταθμός στην καριέρα σου. Θεωρείς ότι είναι ένα βήμα μπροστά για σένα ή ένα βήμα προς τα πίσω;

Αυτό που με απασχολεί είναι ότι είναι ένα  καινούργιο βήμα στην καριέρα μου. Δεν θεωρώ το Κυπριακό πρωτάθλημα ένα εύκολο πρωτάθλημα. Ήρθα εδώ για να προσφέρω και να κάνω καριέρα στην Κύπρο. Η ΑΕΛ είναι μια πολύ καλή ομάδα, είμαι χαρούμενος εδώ και αυτό είναι το σημαντικό.

Μετά από ένα μήνα με την ομάδα, από αυτά που είδες, ποιοι συμπαίκτες σου θεωρείς ότι θα αποτελέσουν παίκτες-κλειδιά για την ΑΕΛ;

Υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές, ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές και όλοι αν δουλέψουν σκληρά, όπως κάναμε και στη Βουλγαρία θα προσφέρουν στην ομάδα. Δεν θέλω να μιλήσω για ονόματα, καθώς είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα.

Είσαι ένας ποδοσφαιριστής που μπορείς να παίξεις σε περισσότερο από μια θέσεις. Είσαι εξίσου κάλος τόσο στα χαφ, όσο και ως αριστερός μπακ. Εσύ που προτιμάς να αγωνίζεσαι;

Είναι αλήθεια ότι στην Estoril έπαιξα και ως ανασταλτικός μέσος και στο χώρο του κέντρου και ως μπακ. Δεν έχει σημασία σε ποια θέση προτιμώ να αγωνίζομαι, αλλά σε ποια θέση με χρειάζεται ο προπονητής. Όπου κληθώ να αγωνιστώ θα το κάνω.

Babanco ποια είναι η γνώμη σου για τον Πάμπο Χριστοδούλου; Πιστεύεις ότι η ομάδα έχει τις δυνάμεις για μια επιτυχημένη χρονιά;

Ο κύριος Χριστοδούλου είναι ένας πολύ καλός προπονητής, ένας πολύ καλός άνθρωπος, με μεγάλη ιστορία στο Κυπριακό πρωτάθλημα και τον εμπιστευόμαστε. Μαζί του είμαι σίγουρος ότι η ΑΕΛ θα κάνει μια πολύ καλή πορεία φέτος.

Tα τελευταία 4-5 χρόνια διαλέγεις τη φανέλα με τον αριθμό «55». Σημαίνει κάτι αυτός ο αριθμός για σένα;

Mου αρέσει ο αριθμός 5 (γέλια). Όμως σε κάθε ομάδα που πήγαινα (Olhanense, Estoril) o αριθμός αυτός δεν ήταν διαθέσιμός. Έτσι έπαιρνα τον αριθμό 55. Όντως σημαίνει κάτι για μένα γιατί στις 5 γεννήθηκε η κόρη μου, ενώ και ο ποδοσφαιριστής που θαυμάζω (Zidane) στην Ρεαλ Μαδρίτης είχε στην πλάτη τον αριθμό 5.

Μετά τη μεταγραφή σου στην ΑΕΛ οι φίλοι της ομάδας έχουν μεγάλες απαιτήσεις από εσένα. Τι θα ήθελες να τους υποσχεθείς;

Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δίνω πάντα το 100%.  Θα βγαίνω στο γήπεδο και θα αφήνω την ψυχή μου εκεί. Η σκληρή δουλεία είναι κάτι το οποίο μπορώ να υποσχεθώ, καθώς μέσα από τη σκληρή δουλειά έρχονται και οι επιτυχίες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top