ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: H βεβαίωση από το Υπ. Υγείας για το επίδομα συντήρησης της 3χρονης Λουκίας Ελένης Ζάκου - €50 ευρώ ημερησίως

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: H βεβαίωση από το Υπ. Υγείας για το επίδομα συντήρησης της 3χρονης Λουκίας Ελένης Ζάκου - €50 ευρώ ημερησίως

Παρουσιάζουμε τη βεβαίωση για το επίδομα συντήρησης της οικογένειας της 3χρονης που δόθηκε την Τρίτη 30 Αυγούστου στον πατέρα της μετά από το δημοσίευμα μας που επιχείρησε να διαψεύσει το Υπουργείο Υγείας.

Ο πατέρας της 3χρονης Λουκίας Ελένης Ζάκου που θα μεταβεί στην Ιταλία για ιατρικές εξετάσεις, επικοινώνησε με την ιστοσελίδα μας και μας απέστειλε την βεβαίωση του Υπουργείου Υγείας που του δόθηκε την Τρίτη 30 Αυγούστου μετά από το δημοσίευμα του ThemaOnline.

Η ημερομηνία έκδοσης της βεβαίωσης φαίνεται ξεκάθαρα στην φωτογραφία, ενώ στο σημείο που αναφέρεται ότι θα παραχωρηθεί στην ασθενή ημερήσιο επίδομα συντήρησης δεν αναγράφεται πουθενά το ποσό που τελικά θα δοθεί.

Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ο πατέρας της 3χρονης, Αντώνης Ζάκου, όταν διερωτήθηκε γιατί δεν αναγράφεται το ποσό στο σημείο, αρμόδιος λειτουργός του ανέφερε πως δεν μπορούν να το γράψουν στην επιστολή και απλά προς πληροφόρηση του το ποσό ανέρχεται στα €50 ευρώ ημερησίως. Δηλαδή συνολικά και για τις τρείς ημέρες που θα βρίσκεται στην Ιταλία με την κόρη ο κ. Αντώνης θα πάρει από το Υπουργείο Υγείας €150 ως έξοδα διατροφής, διαμονής και διακίνησης.

Βέβαια από το Υπουργείο Υγείας υποστηρίζεται πως δόθηκε πολύ μεγαλύτερη βοήθεια, χωρίς ωστόσο να δίνονται λεπτομέρειες. Αναφέρεται ακόμα πως έγιναν υπέρ του δέοντος προσπάθειες στήριξης της μικρής Λουκίας.

Όμως, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ThemaOnline ο κ. Αντώνης Ζάκου, στην ερώτηση του αν θα υπάρξει οικονομική βοήθεια και για την δεύτερη φάση που θα βρίσκεται στο εξωτερικό για αρκετούς μήνες η απάντηση που πήρε από το Υπουργείο ήταν «θα δούμε».

Επιπλέον, τα όσα αναφέρονται στο αρχικό μας δημοσίευμα, δεν αναιρούνται από την ανακοίνωση του Υπουργείο Υγείας. Γιατί λοιπόν γίνεται λόγος για διάψευση;

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει το πρώτο μας δημοσίευμα «Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ο κ. Αντώνης Ζάκος, πατέρας της μικρής Λουκίας Ελένης Ζάκου που παλεύει για την ζωή της, δεν έχει εγκριθεί οικονομικά από το Υπουργείο Υγείας ώστε να μεταβεί μαζί με την κόρη του και να μπορέσει να πληρώσει τα έξοδα διαμονής και διατροφής στο εξωτερικό για την χρονοβόρα διαδικασία της μεταμόσχευσης και ανάρρωσης της μικρής».

Το ThemaOnline μετέφερε το παράπονο του πατέρα για την μεταφορά του παιδιού για την χρονοβόρα διαδικασία της μεταμόσχευσης, όπως γράφουμε και πιο πάνω, και όχι για τις αρχικές εξετάσεις που θα κρατήσουν τρείς ημέρες. Άρα η διάψευση θα έπρεπε να συνοδεύεται με βεβαίωση για την πλήρως κάλυψη της οικογένειας για την πολύμηνη διαμονή της στην Ιταλία και όχι με αναφορές για το επερχόμενο ταξίδι στην Ιταλία.  

Να σημειώσουμε πως ο κ. Αντώνης θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζετά Αιμιλιανίδου, καθώς όταν ενημερώθηκε για το θέμα πριν δύο μήνες, με προσωπική της παρέμβαση, μεταφέρθηκαν στον λογαριασμό του κ. Αντώνη 3000 ευρώ για τα έξοδα της οικογένειας αλλά και για τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Ωστόσο, όπως μας ανέφερε ο πατέρας της 3χρονης σύμφωνα με ενημέρωση που έτυχε από το Υπουργείο ΚΑ, αυτά τα χρήματα δόθηκαν και για τις δύο φάσεις της μετάβασης τους στο εξωτερικό και δεν πρόκειται να υπάρξει επιπλέον οικονομική βοήθεια για την πολύμηνη διαμονή της οικογένειας στο εξωτερικό.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι κατά την δεύτερη φάση που θα μεταφερθεί η 3χρονη στο εξωτερικό η εκεί διαμονή θα είναι πολύμηνη και μεταφράζεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, που μέχρι στιγμής, θα επωμιστεί η οικογένεια.

Χαράλαμπος Ζάκος

Διαβάστε επίσης:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Βρέθηκε δότης για 3χρονο κοριτσάκι, αλλά οι γονείς δεν έχουν χρήματα για να την μεταφέρουν στο εξωτερικό

Το Υπουργείο Υγείας διαψεύδει, επιβεβαιώνοντας το ThemaOnline

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top