ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης και Ακιντζί θα τα πουν στη Νέα Υόρκη

Αναστασιάδης και Ακιντζί θα τα πουν στη Νέα Υόρκη

Στις 26 Σεπτεμβρίου ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ, του Νίκου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί στη Νέα Υόρκη.

Στις 26 Σεπτεμβρίου ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασίαδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στη Νέα Υόρκη, όπως είπε την Τρίτη 6/9 ο Πρόεδρος  Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Ερωτηθείς εάν "κλείδωσε" η συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον κ. Ακιντζί στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε "όχι ακόμη, αλλά γίνονται διαβουλεύσεις". Ανέφερε πως θα πραγματοποιηθεί σίγουρα μετά τις 25 του μήνα. "Ενδεχόμενα να είναι στις 26. Είναι μια ημερομηνία που συζητείται, οφείλω να το πώς γιατί δεν υπάρχει τι που να αποκρυβεί. Θα είναι μια κοινή συνάντηση των δυο ηγετών με τον ΓΓ", σημείωσε.

Ως προς το τι συζητήθηκε κατά τη  συνάντηση της Τρίτης 6/9, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε "τα κεφάλαια του Κυπριακού, μεταξύ των οποίων την οικονομία, τα θέματα ΕΕ και όχι μόνο". Ερωτηθείς αν προχώρησαν τα πράγματα σε αυτά τα δυο κεφάλαια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε "μακάρι να ήσαν τόσο εύκολα είναι τούτα όσον τα δύσκολα θέματα που θα αντιμετωπίσουμε".

Ερωτηθείς γιατί δεν κλείνουν αυτά τα δυο κεφάλαια και εάν καταγράφονται σημαντικές διαφορές απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας πως "υπάρχουν όμως εκκρεμότητες για τις οποίες πρέπει να υπάρξει μια σύγκλιση για να κλείσουν οριστικά".

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top