ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόρτα εξόδου σε μεγάλο δημοσιογράφο της «Σημερίνης» - Έντονη αντίδραση από τον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών - ΦΩΤΟ

Πόρτα εξόδου σε μεγάλο δημοσιογράφο της «Σημερίνης» - Έντονη αντίδραση από τον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών - ΦΩΤΟ

Με μια άψυχη επιστολή το Συγκρότημα «ΔΙΑΣ» έδειξε την πόρτα εξόδου σε έναν δημοσιογράφο που τίμησε με την παρουσία τον χώρο των Μ.Μ.Ε εδώ και περίπου 40 χρόνια.

Ο λόγος για τον Μάριο Δημητρίου, αρθρογράφο της στήλης «Εξ Αφορμής» στην εφημερίδα «Σημερίνη».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, Αντώνης Μακρίδης μέσα από επιστολή του με τίτλο: «”Καταργείται η θέση συντάκτη που κατέχεις” Απολύεσαι…» εκφράζει την αλληλεγγύη όλων των συναδέλφων προς το πρόσωπο του.

Δείτε αυτούσια την επιστολή του κύριου Αντώνη Μακρίδη:  

«Αγαπητοί συνάδελφοι,    

Είναι σχεδόν σαράντα χρόνια στο κουρμπέτι της δημοσιογραφίας. Πρόκειται για τον συνάδελφό μας, τον Μάριο Δημητρίου. Τον δημοσιογράφο με το μοναδικό δικό του στυλ γραψίματος, με το ολότελα ξεχωριστό δικό του ύφος, με μια πένα που στάζει μέλι.

Τα πλείστα χρόνια της σχεδόν σαραντάχρονης πορείας του στο επάγγελμά μας, τα δούλεψε στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ, κυρίως στην εφημερίδα «Σημερινή» και στο «Περιοδικό».

Παιδαρέλι ακόμη, έγραφε στην δεύτερη σελίδα της «Σημερινής» στη στήλη «Σημερινά» και η πρώτη μας δουλειά το πρωί που πηγαίναμε στις εφημερίδες ήταν το άνοιγμα της «Σημερινής» για να δούμε τι γράφει σήμερα ο Μάριος.    

Τα τελευταία χρόνια διατηρεί καθημερινή δική του στήλη, με τίτλο  «Εξ Αφορμής» και γράφει κυρίως στις εκδόσεις Σαββάτου και Κυριακής δισέλιδα ρεπορτάζ. Τα κομμάτια του συνάδελφου Μάριου είναι από αυτά που τα πίνεις μονορούφι και ξεδιψάς.

Μπορώ να πω ότι είναι μια όαση δροσιάς, μέσα στα πολλά από τα οποία κατακλυζόμαστε καθημερινά. Καταλήγεις κοντά του και γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι κάτι ξεχωριστό θα βρεις να διαβάσεις που θα σε γεμίσει.  

 Την περασμένη εβδομάδα, ο εκλεκτός μας συνάδελφος Μάριος Δημητρίου πήρε μια άψυχη επιστολή από το Συγκρότημα, με την οποία, άνευ λόγου και αιτίας, του ανακοινωνόταν ότι «καταργείται η θέση συντάκτη που κατέχεις» και άρα «απολύεσαι».

Φαντάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Εσύ που για τόσα χρόνια μοχθούσες, που έβγαζες την ψυχή σου και την έβαζες στο χαρτί, τώρα δεν μας κάνεις ή δεν σε θέλουμε γι’ αυτό πάρε τα μπογαλάκια σου και άδειαζέ μας τη γωνιά. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα.  

Τι κεραυνός πάνω στο κεφάλι του ανθρώπου είναι αυτός;  Μιας και η αλληλεγγύη στους εργασιακούς χώρους μοιάζει όπως το φως που πάει να σβήσει, την σήμερον ημέραν μπορείς να διώχνεις από τη δουλειά σου όποιον θέλεις.

Ρε, μα εγώ κάνω καλά τη δουλειά μου, είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου, όλα όσα κάνω τα κάνω με αγάπη και μεράκι, γιατί αυτή η αντιμετώπιση; Απάντηση δεν παίρνεις.    

Κι αφού αισθάνεσαι αδικημένος που σου κόβουν τα πόδια, η μόνη πλέον οδός που σου απομένει είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Εκεί, όμως, στη Δικαιοσύνη, πολύ δύσκολα θα βρεις το δίκαιό σου.

Διότι, μια σειρά από χρονοβόρες διαδικασίες σε περιμένουν για να σε τσακίσουν και να σε αποτελειώσουν τελειωτικά.    Συνάδελφοι, τα γράφω όλα αυτά, γιατί λίγο πολύ ισχύουν για όλους μας.

Να το καταλάβουμε ότι, πλέον είμαστε αναλώσιμοι. Ξέρετε την ιστορία με τη λεμονόκουπα. Τα γράφω για να πω με όση δύναμη μου απέμεινε ότι χθες ήταν ο Χρίστος ή η Χριστίνα, σήμερα είναι ο Μάριος και αύριο θα έρθει η σειρά του Παναγιώτη και όλων μας. Λέγω και τούτο.

Η Ένωση Συντακτών θα σταθεί στο πλευρό του Μάριου και του όποιου άλλου συνάδελφου. Δεν θα πούμε τι κάναμε και τι δεν κάναμε για δημοσιογράφους που βρέθηκαν ή βρίσκονται σε παρόμοια θέση. Εκείνο που θέλω να πω, και καταλήγω, είναι πως δεν πάει άλλο. Το μόνο όπλο που μας απέμεινε είναι η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητα.    

Όσοι διαβάσετε αυτή την επιστολή, έχετε τη δυνατότητα, αν το θελήσετε, να την δημοσιεύσετε στα Μέσα όπου εργάζεστε.        

Σας ευχαριστώ, ο συνάδελφός σας»    

Αντώνης Μακρίδης.          

9 Σεπτεμβρίου, 2016     

Ο δημοσιογράφος Μάριος Δημητρίου:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Το εμπορικό φορτηγό πλοίο Sagamore, το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Λάρνακας φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, έφτασε ανοιχτά των ακτών της Ασντόντ (18 μίλια βόρεια της Γάζας) όπου βρίσκεται το μηχανοκίνητο σκάφος Roy P. Benavidez, και μεταφόρτωσε τις προμήθειες για να ξεκινήσει η διαδικασία της παράδοσης τους στους Παλαιστίνιους, όταν λειτουργήσουν οι πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top