ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωτόδικη η απόφαση Δικαστηρίου Λάρνακας για τις εκποιήσεις, λέει ο Σύνδεσμος Τραπεζών

Πρωτόδικη η απόφαση Δικαστηρίου Λάρνακας για τις εκποιήσεις, λέει ο Σύνδεσμος Τραπεζών

Σε ενδελεχή μελέτη της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας σε σχέση με τις εκποιήσεις, προχωρεί ο Σύνδεσμος Τραπεζών, ο οποίος σε μια προκαταρκτική του τοποθέτηση χαρακτηρίζει την απόφαση ως πρωτόδικη, η οποία δεν αποτελεί προηγούμενο για παρόμοιες υποθέσεις.

Σε επικοινωνία με το ΚΥΠΕ, ο Σύνδεσμος, αφού τονίζει πως σέβεται την απόφαση του Δικαστηρίου, επισημαίνει πως διατηρεί επιφυλάξεις από νομοτεχνικής άποψης.

Γι` αυτό και προχωρούμε σε μια ενδελεχή μελέτη της απόφασης στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Συνδέσμου.

Σημειώνει ωστόσο πως η απόφαση αυτή είναι πρωτόδικη και δεν αποτελεί προηγούμενο για παρόμοιες υποθέσεις και ως εκ τούτου η νομοθεσία που διέπει τις εκποιήσεις ισχύει όπως απορρέει από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα (12/09) το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας απεφάνθη πως η νέα διαδικασία εκποίησης ενυπόθηκων ακινήτων δεν μπορεί να εφαρμοστεί στις περιπτώσεις που έχει ήδη εκδοθεί δικαστική απόφαση.

Μεταξύ άλλων, το Δικαστήριο χαρακτήρισε «ανορθόδοξο, μέχρι και καταχρηστικό, να χρησιμοποιείται διαδικασία που προνοείται σε νομοθέτημα ώστε να επιδιώκεται... η πώληση ενυπόθηκου ακινήτου το οποίο έχει ήδη διατάξει το Δικαστήριο».\

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top