ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αστυνομικός κάρφωσε τον Ιωνά στον υπόκοσμο

Αστυνομικός κάρφωσε τον Ιωνά στον υπόκοσμο

Αστυνομικός παρακολουθούσε σαν κύριος σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξεως και αμέσως μετά ενημέρωσε τον υπόκοσμο που αφορούσε την σύσκεψη.

Τον εν λόγω πράκτορα, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», εντόπισε σχετικά εύκολα ο πρώην αρχηγός της Αστυνομίας.

Η ποινή που του επεβλήθη ήταν …μετάθεση.

Τα πιο πάνω αποκάλυψε την Τετάρτη (21/9) ο ίδιος ο υπουργός, Ιωνάς Νικολάου ενώπιον της Βουλής, καταδεικνύοντας το μέγεθος της διαφθοράς στο αστυνομικό σώμα.

«Δυστυχώς, δεν είναι εύκολο να διώξεις κάποιον είτε πειθαρχικά είτε ποινικά», είπε ο υπουργός για να προσθέσει: «Το μόνο μέτρο που μπορείς να πάρεις είναι η μετάθεση, και υπήρξαν πολλές περιπτώσεις μεταθέσεων».

Εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας αντιμετώπισε το δίλημμα να διώξει ποινικά δημοσιογράφους επειδή κείμενα του επηρέασαν αρνητικά ποινικές υποθέσεις, αλλά δεν το έπραξε σεβόμενος την ελευθερία του λόγου.

Η αναφορά προκάλεσε την αντίδρασε βουλευτών, οι οποίοι όχι μόνο επικαλέστηκαν την ελευθερία έκφρασης αλλά τόνισαν ότι χωρίς τέτοιου είδους διαρροές κάποιοι δεν θα καταδικάζονταν, ενώ υποθέσεις θα έμεναν μονίμως στο σκοτάδι.

Παράλληλα, πρόταση νόμου που στόχο έχει να προστατεύει εργαζόμενους και πληροφοριοδότες που συνδράμουν στην εξιχνίαση υποθέσεων διαφθοράς στον χώρο εργασίας τους, ετοίμασε και θα καταθέσει εκ μέρους του ΑΚΕΛ η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Στις ρήτρες προστασίας και η ποινική δίωξη όσων προσπαθούν να παρενοχλήσουν ή και να μεταβάλουν τις συνθήκες εργασίας των πληροφοριοδοτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top