ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φεύγουν ένας - ένας οι μαθητές από Γυμνάσιο της Λεμεσού – «Έκλεισαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους με ξύλα και σίδερα»

Φεύγουν ένας - ένας οι μαθητές από Γυμνάσιο της Λεμεσού – «Έκλεισαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους με ξύλα και σίδερα»

Ερημώνει σχολικό ίδρυμα της Λεμεσό μετά και τα πολλαπλά κρούσματα περιστατικών βίας ανάμεσα σε μαθητές.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Έντονος προβληματισμός αλλά και αναστάτωση έχει δημιουργηθεί μεταξύ των γονέων συγκεκριμένου Γυμνασίου της Λεμεσού μετά από επανειλημμένα περιστατικά βίας που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στο σχολειό, όπου φοιτούν τα παιδιά τους.

Μάλιστα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, γονείς έχουν προβεί στις απαραίτητες διευθετήσεις για μετακίνηση των παιδιών τους από το σχολείο κάνοντας αιτήσεις για μεταγραφή τους σε άλλο σχολικό ίδρυμα.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως γύρω στα 10 παιδιά του συγκεκριμένου σχολείου έχουν φύγει, ενώ σε επικοινωνία που είχαμε με γονείς, μας ανέφεραν πως περιμένουν να πάρουν έγκριση για να μετακινήσουν τα παιδιά από το σχολείο αυτό.

Μιλώντας στην ιστοσελίδας μας, ο κ. Χαρης Γ. μας ανέφερε πως πριν από μια εβδομάδα πήρε έγκριση για μεταγραφή του παιδιού του σε άλλο σχολείο καθώς εκεί που φοιτούσε δεν ένιωθε ασφάλεια.

Συγκεκριμένα μας ανάφερε: «Δεν σας κρύβω ότι πήρα το παιδί μου σε άλλο σχολείο γιατί δεν ένιωθα ότι είναι ασφαλές. Είχε συμβεί ένα περιστατικό που με προβλημάτισε και έτσι αποφάσισα πως είναι καλύτερα να πάρω το παιδί μου πριν του συμβεί κάτι κακό».

 «Δεν γίνεται κάποιοι μαθητές να κλείνουν ραντεβού με άλλους μαθητές για να λύσουν τις διαφορές του με ξύλα και σιδερά» μας εξήγησε ο πατέρας 15χρονου μαθητή.

Aπό την περασμένη εβδομάδα η ιστοσελίδα μας προσπάθησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με τον Επαρχιακό Λειτουργού της Μέσης Εκπαίδευσης στη Λεμεσό, όμως δεν καταστεί δυνατόν να τον εντοπίσουμε, ούτε στο σταθερό τηλέφωνο ούτε και στο κινητό του.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Διευθυντή της Μέσης Εκπαίδευσης κ. Κυπριανό Λούη, του αναφέραμε το ζήτημα ενώ για το μόνο που μας ενημέρωσε είναι πως έχει υπόψη του μόνο τρεις περιπτώσεις μεταγραφών μαθητών από το συγκεκριμένο σχολικό ίδρυμα. Μας επισήμανε πως δεν έχει ενημερωθεί για το κύμα φυγής μαθητών άλλα επιφυλάχτηκε για να ενημερωθεί και να τοποθετηθεί επίσημα, πράγμα όμως που μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει.

Οι δίκες μας πληροφορίες αναφέρουν πως πέραν των δέκα μαθητών έχουν μετακινηθεί από το εν λόγω σχολείο και μάλιστα δυο μήνες από την ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Να σημειώνουμε πως στο συγκεκριμένο σχολείο έχουν σημειωθεί σοβαρά περιστατικά βίας με την διεύθυνση του σχολείου αλλά και την Αστυνομία να είναι ενήμερες.

Διαβάστε ακόμη: 

«Οι σουγιάδες είναι κάτι συνηθισμένο στο Λύκειο Βεργίνας» - Μαρτυρία για τον τραυματισμό του μαθητή

Νεότερα για την κατάσταση υγείας του 17χρονου μαθητή που μαχαιρώθηκε

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σοβαρά στο American Heart της Λευκωσίας ο 17χρονος μαθητής – Δίπλα από την καρδιά η μαχαιριά

ΛΑΡΝΑΚΑ: Δέχτηκε μαχαιριά στο στήθος ο 17χρονος μαθητής – Μεταφέρεται εσπευσμένα στο Γ.Ν. Λευκωσίας!

Μαχαιρώματα σε σχολείο της Λάρνακας – Τραυματίστηκε μαθητής - Στη σκηνή η Αστυνομία

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top