ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα ο Μπαράκ Ομπάμα – Το πρόγραμμα του

Στην Αθήνα ο Μπαράκ Ομπάμα – Το πρόγραμμα του

Το τελευταίο του ταξίδι στην Ευρώπη ως πρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποιεί από την Τρίτη ο Μπαράκ Ομπάμα, που θα βρεθεί για δυο μέρες στην Αθήνα ενώ στην συνέχεια θα επισκεφθεί και την Γερμανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «θα προσπαθήσει, σε μια παράξενη άσκηση εξισορρόπησης, να καθησυχάσει τους συμμάχους μετά το σοκ της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία», όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και προσθέτει: «Το παράδοξο είναι ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ που κατήγγειλε με σφοδρότητα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τον κίνδυνο μιας προεδρίας Τραμπ, θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη, στο όνομα μιας ήρεμης μετάβασης, να καθησυχάσει τους ευρωπαίους ομολόγους του που ανησυχούν για το μέλλον της αμερικανικής δημοκρατίας».

«Ο στόχος του ταξιδιού είναι να καθησυχάσει όλο τον κόσμο εξηγώντας ότι οι ΗΠΑ διένυσαν μια δύσκολη προεκλογική περίοδο αλλά αυτό τελείωσε. Εκτός κι αν έχουμε πολύ απλά ένα διαφορετικό σενάριο», δηλώνει η Χίδερ Κόνλεϊ, του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.

Η άφιξη του Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται το πρωί της Τρίτης στην Αθήνα και τα μέτρα ασφαλείας στην ελληνική πρωτεύουσα είναι δρακόντεια. Ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει γνωστά σε σχέση με το πρόγραμμά του. Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του.

Ο ίδιος, λίγο πριν αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», με την οποία στέλνει σαφή μηνύματα τόσο προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, όσο και προς τους εταίρους και τους δανειστές της χώρας. «Ο ελληνικός λαός χρειάζεται ελπίδα» τιτλοφορείται το σχετικό πρωτοσέλιδο.

Στη συνέντευξή του ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρει ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να δίνουν «τεράστια σημασία στη συμμαχία με την Ελλάδα» και πως η Ουάσιγκτον είναι στενός εταίρος «στην πάταξη της τρομοκρατίας προκειμένου να ανακόψουμε τη ροή ξένων τρομοκρατών και να αποτρέψουμε τρομοκρατικές επιθέσεις».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζει ακόμη ότι «όσο η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει τα επώδυνα βήματα στις μεταρρυθμίσεις και εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζονται με τάξη και ανθρώπινο τρόπο, οι Έλληνες πολίτες θα έχουν έναν φίλο και σύμμαχο στις ΗΠΑ».

Επισημαίνει ότι «η Ελλάδα έπρεπε να κάνει βήματα για να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και θέλω να συγχαρώ την ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τσίπρα, και τον ελληνικό λαό για τα δύσκολα και επώδυνα βήματα που έχουν κάνει για να δείξουν ότι η Ελλάδα εργάζεται για να βοηθήσει τον εαυτό της».

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρει εξάλλου: «Θα συνεχίσω να προτρέπω τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν τα βήματα που είναι απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους».

Από euronews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top