ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Θεοχάρους: «Θετική η θέση για νέα συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου»

Ε. Θεοχάρους: «Θετική η θέση για νέα συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου»

Θετικό γεγονός χαρακτήρισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους τη θέση να υπάρξει νέα συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου σύντομα, με αντικείμενο τον καθορισμό μιας κοινής θέσης που θα είναι αποδεκτή από όλους.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, η κ. Θεοχάρους αναφέρθηκε στην τοποθέτηση της εντός του Σώματος, όπου, όπως είπε, ανέφερε ότι οι συνθήκες είναι πολύ ευνοϊκές στην ΕΕ και στο διεθνή παράγοντα για να στηριχθούν οι κυπριακές θέσεις λόγω του αντιτουρκικού μένους και της δικτατορίας που έχει επιβάλει ο Ερντογάν.

Συνέχισε λέγοντας ότι αν και δεν βρήκε ιδιαίτερη απήχηση, καθώς πιστεύουν πως η ΕΕ δεν θα μπορεί να πιέσει τον Τούρκο Πρόεδρο, εντούτοις συνέχισε ότι «ο Ερντογάν μπορεί να πιεστεί με τη διακοπή των προενταξιακών κονδυλίων και αυτό είναι κάτι το οποίο θα τον οδηγήσει να κάνει και δεύτερες σκέψεις» κατά τη λήψη των αποφάσεών του για την Κύπρο.

Χαρακτήρισε επίσης παρήγορο το ότι κατάλαβαν επιτέλους «ποιος είναι ο Ακιντζί και πως μέχρι τώρα έχει ουσιαστικά ξεγελάσει τον κυπριακό λαό για την πρόθεσή του να επιλύσει το Κυπριακό με βάση τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και όχι τα συμφέροντα της Τουρκίας».

Η κ. Θεοχάρους καταδίκασε τέλος την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.


ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ευρωεκλογές- Ανεβάζουν στροφές τα κόμματα- Η μάχη των εντυπώσεων

Ευρωεκλογές- Ανεβάζουν στροφές τα κόμματα- Η μάχη των εντυπώσεων

Βρισκόμαστε μία ανάσα για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου, με τα κόμματα να ανεβάζουν στροφές με στόχο τις Ευρωεκλογές κυρίως και αυτό γιατί η δύναμη των κομμάτων θα διαφανεί μέσα από τα ποσοστά που θα λάβουν και πώς αυτά, θα καθορίσουν  την επόμενη μέρα, αλλά και πως θα κινηθούν μέχρι τις βουλευτικές του 2026.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top