ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα σκληρή επίθεση Ερντογάν - Αμφισβητεί την Κυπριακή Δημοκρατιά και μας παρομοιάζει με πεινασμένο κοτόπουλο

Νέα σκληρή επίθεση Ερντογάν - Αμφισβητεί την Κυπριακή Δημοκρατιά και μας παρομοιάζει με πεινασμένο κοτόπουλο

Μέχρι το τέλος της χρονιάς πρέπει να φτάσουν κάπου οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι εάν η ε/κ πλευρά λέει ότι ‘αυτά τα εδάφη είναι δικά μας και θα τα διοικούμε εξ ολοκλήρου όλα’ , τότε αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι δεν μπορεί στις συνόδους της ΕΕ να υπάρχει η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας και πως υπάρχει και το ψευδοκράτος.

Στην ομιλία του στην 7η Σύνοδο του Βοσπόρου στην παρουσία και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στην Κύπρο γίνονται διαπραγματεύσεις για μήνες, για χρόνια: «Συνέχεια υπάρχει ροκάνισμα του χρόνου. Αυτή είναι η τακτική. Τί γίνεται; Ξέρετε; Μας λένε εσείς δώστε την Κύπρο σε μας και μην ανακατεύεστε σε τίποτα. Αυτός είναι ο στόχος. Για σταθείτε. Εκεί υπάρχει τόσο αίμα ηρώων μας. Τί θα δώσεις; Και πάνε και παρακάτω. Χωρίς να ντρέπονται και χωρίς να βαριούνται έρχονται στις συνόδους της ΕΕ με τη σημαία που συμμετέχει ολόκληρο το νησί. Κατ’ αρχήν τέτοια σημαία δεν μπορείτε να έχετε. Εδώ υπάρχει μια ΤΔΒΚ. Εσύ είσαι διοίκηση νοτίου Κύπρου. Στο βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία. Αυτό θα το δεις. Αυτό είναι ασέβεια. Με αυτό ή τον άλλο τρόπο αυτό θα το καταλάβουν».

Αναφερόμενος στην τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι του ζήτησε διμερή και πολυμερή συνάντηση.

«Πλέον αυτή η ιστορία δεν πρέπει να τραβήξει πολύ. Μέχρι το τέλος της χρονιάς πρέπει πλέον να υπάρξει κάποια κατάληξη. Αλλά εάν λένε ‘αυτά τα εδάφη θα γίνουν δικά μας και η διοίκησή τους θα είναι εξ ολοκλήρου δική μας’ τότε δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτοί κάνουν όπως το πεινασμένο κοτόπουλο που νομίζει ότι βρίσκεται στην αποθήκη με το σιτάρι», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top