Αλλεπάλληλοι σεισμοί ταρακουνούν την Πάφο το τελευταίο 24ωρο - ΧΑΡΤΗΣ

Αλλεπάλληλοι σεισμοί ταρακουνούν την Πάφο το τελευταίο 24ωρο - ΧΑΡΤΗΣ

Αλλεπάλληλους σεισμούς καταγράφει το τμήμα γεωλογικής επισκόπησης, το τελευταίο 24ωρο στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πάφου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το βράδυ της Κυριακής (27/11) μέχρι και τα ξημερώματα Τετάρτης (30/11), έχουν σημειωθεί έντεκα σεισμικές δονήσεις.

Οι δυο πιο πρόσφατοι σεισμοί σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/11), ο ένας στις 5:19 π.μ, μεγέθους 2,9 ρίχτερ,  39 χιλιόμετρα δυτικά της Πάφου και ο άλλος στις 4:42 π.μ. έντασης 3,1 ρίχτερ σε πολύ κοντινή περιοχή με τον πρώτο.

Την Τρίτη 29/11 παρατηρήθηκαν επτά σεισμοί με τον μεγαλύτερο να φτάνει το 3,6 της κλίμακας ρίχτερ και τον μικρότερο το 2,7 επίσης στην ίδια περιοχή, δυτικά δηλαδή της Πάφου.

Κάποιοι σεισμοί εξ αυτών έγιναν αισθητοί από τους πολίτες. 

Ο χάρτης με το σημείο όπου γίνονται οι σεισμικές δονήσεις  το τελευταίο 24ωρο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιστρέφει η Ολγκίν στην Κύπρο- Την ερχόμενη Δευτέρα, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Επιστρέφει η Ολγκίν στην Κύπρο- Την ερχόμενη Δευτέρα, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Μετά από ένα διάστημα επαφών στις εγγυήτριες χώρες, με τελευταίο προορισμό τις Βρυξέλλες, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πολυμερή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου.