ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας: «Ο Πρόεδρος παραβίασε τη λαϊκή εντολή που πήρε»

Λιλλήκας: «Ο Πρόεδρος παραβίασε τη λαϊκή εντολή που πήρε»

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λίλληκας δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παραβίασε τη λαϊκή εντολή που πήρε για απόρριψη των εγγυήσεων και για αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων και οι πράξεις του από πλευράς πολιτικής ηθικής είναι ανομιμοποίητες.

«Ο κύριος Αναστασιάδης δεν διαθέτει την απαραίτητη δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωρήσει σε λύση που καταλύει το κράτος και νομιμοποιεί τη διχοτόμηση. Πήρε λαϊκή εντολή για απόρριψη των εγγυήσεων και για την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων. Παραβίασε ο κύριος Αναστασιάδης τη λαϊκή εντολή και οι πράξεις του είναι από πλευράς πολιτικής ηθικής ανομιμοποίητες» σημείωσε ο κ. Λιλλήκας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής που συζητά τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

«Ο κ. Αναστασιάδης με την προχθεσινή του μεταμεσονύχτια υποχώρηση απέδειξε πως δεν χρειάζεται «πιστόλι στον κρόταφο» για να υποχωρήσει. Απέδειξε πως δεν είναι σε θέση ούτε και μπορεί να προασπιστεί και να διεκδικήσει τα δίκαια του λαού και της πατρίδας μας» είπε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

Είπε πως όταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δηλώνει πως αν δεν αποδεχόταν την πενταμερή η Τουρκία θα προχωρούσε στην προσάρτηση, βάζει τη θηλιά στο λαιμό του κυπριακού λαού, αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική του θέση και ενισχύει την αδιαλλαξία του Ερντογάν.

«Ο κύριος Αναστασιάδης, με την υποχωρητικότητά του και τους αυτοσχεδιασμούς, φέρνει και την Ελλάδα προ τετελεσμένων και σε φοβερά δύσκολη θέση. Η Ελληνική Κυβέρνηση δήλωσε, με τη σύμφωνο γνώμη του κ. Αναστασιάδη, πως δεν αποδέχεται τις εγγυήσεις. Πως θα μετάσχει σε μια διάσκεψη μόνο για κατάργηση των εγγυήσεων και όχι τροποποίηση ή συγκεκαλυμμένη συνέχιση τους υπό άλλη μορφή. Θέση απόλυτα ορθή» σημείωσε.

Ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει αποφασίσει να αποδεχθεί εγγυήσεις όπως και την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση και ότι αυτό που τον απασχολεί είναι «πως θα βρει τρόπο να ξεγελάσει τον λαό αντί να τον υπερασπιστεί».

Ο κ. Λιλλήκας είπε πως το αποτέλεσμα της πενταμερούς διάσκεψης της Γενεύης θα είναι είτε η παράνομη διχοτόμηση είτε η νομιμοποιημένη διχοτόμηση και ομηρία του Κυπριακού Ελληνισμού στην Τουρκία και κάλεσε τον Πρόεδρο να μην τρέφει αυταπάτες.

«Ο κυπριακός λαός θα βρεθεί μπροστά σε δύο τραγικές και καταστροφικές επιλογές που εκείνος μαγείρεψε, και θα κληθεί να επιλέξει τη λιγότερο καταστροφική. Δεν νομιμοποιείται να μεταφέρει την ευθύνη πάνω στο λαό» ανέφερε και τόνισε ότι «εκείνος και μόνο εκείνος ευθύνεται για την τραγική κατάσταση στην οποία έφερε το Κυπριακό», προσθέτοντας πως ο Πρόεδρος διακατέχεται από το «σύνδρομο της Ανανικής αυτοδικαίωσης».

Ο Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε ότι η Συμμαχία Πολιτών θα καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017.

Είπε πως η Κυβέρνηση «είναι ανίκανη να παράξει έργα αλλά είναι ικανότατη στην επικοινωνιακή αλχημεία», περηφανευόμενη ότι πέτυχε ξένες εταιρείες να εξαγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές χρεοκοπημένα ξενοδοχεία και εμπορικές εταιρείες.

Διερωτήθηκε δε πόσες νέες θέσεις εργασίας προβλέπεται να δημιουργηθούν μέσα από τους προϋπολογισμούς του 2017, στον ιδιωτικό και όχι στο δημόσιο τομέα, ποια αναπτυξιακά έργα ή ουσιαστικά κίνητρα περιέχει αυτός ο προϋπολογισμός για να αναπτερωθούν οι ελπίδες των νέων, τι έκανε η Κυβέρνηση για να αντλήσει ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ακόμα ότι η πιο σοβαρή μεταρρύθμιση, η εισαγωγή του ΓΕΣΥ «πολεμήθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και όταν ο κύριος Αναστασιάδης αποδέχθηκε τελικά την προώθηση του ΓΕΣΥ, η μεταρρύθμιση συνεχίζει να δέχεται κτυπήματα υπόσκαψης από τον Υπουργό Οικονομικών και το κυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ».

Σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, έκανε λόγο για «φαρσοκωμωδία», ενώ σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, μίλησε για αναξιοπιστία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, προσθέτοντας πως «η μεταρρύθμιση και η αξιοκρατία για τον κύριο Αναστασιάδη είναι φαίνεται συνώνυμη της ανακύκλωσης, του βολέματος και της πελατειακής σχέσης».



ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top