ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβούσογλου: Στο θέμα των εγγυήσεων δεν υπήρξε καμιά υποχώρηση από την Τουρκική πλευρά

Τσαβούσογλου: Στο θέμα των εγγυήσεων δεν υπήρξε καμιά υποχώρηση από την Τουρκική πλευρά

Στο θέμα των εγγυήσεων δεν υπήρξε καμιά υποχώρηση, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ακόμη ότι η ύπαρξη χρονοδιαγράμματος είναι σημαντική.

Σε ομιλία του στην τουρκική εθνοσυνέλευση κατά τη συζήτηση των προϋπολογισμών, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό διεξάγονται με διαφάνεια, προσθέτοντας ότι στην τουρκική πλευρά υπάρχει ομοφωνία για το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων και την ύπαρξη χρονοδιαγράμματος και πως σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει πρόβλημα. 

“Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Όπως είπε και ο Αντιπρόεδρος του CHP Γιλμάζ Οζτούρκ προβλέπεται μια περιεκτική λύση βασισμένη στην πολιτική ισότητα. Αλλά μια περιεκτική λύση βασισμένη στην πολιτική ισότητα δεν σημαίνει υποχώρηση από τις αρχές της Τουρκίας ή τις ‘τδβκ’ . Αυτά που είπατε είναι κάποια από τα αιτήματα της τουρκικής πλευράς αλλά η τουρκική πλευρά σε αυτά δεν έχει πει ‘ναι’. Επειδή η τουρκική πλευρά δεν έχει πει ‘ναι’ η ε/κ πλευρά στο Μοντ Πελεράν την μία φορά ήθελε διάλειμμα και τη δεύτερη σηκώθηκε από το τραπέζι. Μετά που είδε την αποφασιστικότητα της Τ/κ πλευράς είδε θετικά το θέμα της επιστροφής ξανά στο τραπέζι”, ανάφερε. 

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η ύπαρξη χρονοδιαγράμματος είναι σημαντική. “Γιατί είναι σημαντικό το χρονοδιάγραμμα; Επ’ αόριστον διαπραγματεύσεις δεν γίνονται. Ξεκίνησαν, είναι γνωστός ο χρόνος τους αλλά θα υπάρξει χρονοδιάγραμμα. Είτε πετύχουν είτε δεν πετύχουν όλοι πρέπει να μπορούν να δουν το μέλλον τους. Δηλαδή αυτό δεν είναι θέμα βιασύνης αλλά η συνέχιση διαπραγματεύσεων ανοιχτού τέλους δεν είναι δυνατή. Κι εδώ ειδικά δεν έχει γίνει καμιά υποχώρηση στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων”, ανέφερε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top