ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν: «Αν δεν υπάρξει λύση, τα κατεχόμενα θα συνεχίσουν το δρόμο τους»

Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν: «Αν δεν υπάρξει λύση, τα κατεχόμενα θα συνεχίσουν το δρόμο τους»

Αν δεν υπάρξει λύση στο Κυπριακό, τότε τα κατεχόμενα θα συνεχίσουν το δρόμο τους όπως τον έχουν χαράξει από τη “δημιουργία” τους, σύμφωνα με τον “πρωθυπουργό” Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση για προώθηση του τουρισμού των κατεχομένων με τίτλο “Προτίμησε τη βόρεια Κύπρο”, ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι τα κατεχόμενα είναι μια “δυνατή δημοκρατική χώρα, με δυνατό νομικό σύστημα”.

Αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα των εγγυήσεων λέγοντας ότι είναι αναγκαίες οι εγγυήσεις της Τουρκίας. Υπενθύμισε ότι μέχρι τώρα έγιναν για την Κύπρο τέσσερις διασκέψεις στη Νέα Υόρκη και τρεις στην Ελβετία “χωρίς κανένα αποτέλεσμα αφού η άλλη πλευρά (ε/κ πλευρά) δεν φαίνεται να ανέχεται οποιαδήποτε τουρκική ύπαρξη στο νησί”.

Μια λύση χωρίς πολιτική ισότητα και εγγυήσεις δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, σύμφωνα με τον “πρωθυπουργό” ο οποίος πρόσθεσε ότι τα κατεχόμενα θα συνεχίσουν το “δικό τους υγιή δρόμο”.

Αναφέρθηκε ακόμα στην οικονομία των κατεχομένων, λέγοντας ότι ο τουρισμός, η παιδεία και η γεωργία είναι οι τρεις σημαντικοί τομείς για ανάπτυξη της οικονομίας.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top